Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 9. okt 16:50 Vika 3
Fr 9. okt 21:00 Vika 4
Lø 10. okt 21:00 Vika 2
Ti 13. okt 21:00 Vika 2
On 14. okt 15:15 Vika 3

Publikums vurdering

3.8 24 stemmer
3.8


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Handlingen i Turistas tar form av en ytre, fysisk reise – en ferie –, men de essensielle reisene som foretas i filmen er likevel interne, mentale reiser i selvet til hovedpersonene. I en film som utspiller seg i en urovekkende, nærmest truende tone som minner om genretrofastheten til klassisk slasherfilm, er regissør Alicia Scherson på sin side ute etter å motarbeide forventningene til konvensjonell genrefilm. I tråd med dette oppstår et av de desidert viktigste handlingsmomentene helt i begynnelsen av filmen, og det er dette mentale grunnlaget protagonist Carla forsøker å bearbeide. Reisene i filmen fremstår på mange måter som ren flukt; fra problemer, fra partnere, fra identiteten, selve kjernen i det moderne jeg’et.
Turistas er derfor både en filmatisk analyse av det moderne menneskets psykologi, og en svært psykologiserende filmopplevelse. Musikken, som er myk og dissonant til samme tid, bidrar til en urolig stemning som Scherson vet å spille på med visuelle virkemidler i naturen og i mørket. Skogen, faunaen og vannet der handlingen utspiller seg, er også truet utenfra av urbane og forurensende krefter, noe som blir en subtil parallell til de indre konfliktene noen av rollefigurene føler seg truet av. lab
 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Ulrik Skakkenbak, den chilenske tilnærmingen til norske navn fikk lattermusklene igang. Det gjorde også de små underfundige elementene som foregikk i bakgrunnen i denne filmen. Og det er også disse elementene som gjør filmen til en god opplevelse. Tematikken er ellers nokså kjent.
Decay / 10. okt 2009 kl. 23:53

Synes denne filmen var elendig. Blir litt tragisk at mye av humoren rundt filmen ikke var med vilje, som rundt hva de legger i å være norsk får folk til å le (filmen var ikke laget for nordmenn). Temaet kunne være interessant men de personene de møtte var ikke særlig realistiske og litt for stereotypiske. For å ikke glemme den unødvendig scenen om natten hvor Ulrik forsvinner og hvor kameraet går treigt. Virket som de tvang på den måten å utføre scenen for å virke unik.
Mikelxxxviii / 12. okt 2009 kl. 00:24Turistas

Turistas

Subtil filmatisk analyse av det moderne menneskets psykologi

Se trailer

Kjøp billetter

Land Chile
År 2009
Spilletid 105 min
Serie Hovedprogram

Regissør Alicia SCHERSON
Manus Alicia SCHERSON
Fotograf Ricardo de ANGELIS

Skuespillere
Aline KUPPENHEIM, Diego NOGUERA, Pablo AUSENSI, Marcelo ALONSO

Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Produsent Macarena LOPEZ
Produksjonsselskap La Ventura

Genre Komedie


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media