KLIMAFLYKTNINGENE KOMMER

Vi har i de senere år vært vitne til klimakatastrofers enorme ødeleggelser. I fremtiden vil verden oppleve en økende mengde klimaflyktninger, men dette har ikke fått mye oppmerksomhet. I dokumentaren Climate Refugees tar Michael Nash oss med på en reise verden rundt i dokumentasjonen av klimakatastrofenes effekter. Han møter klimaflyktninger og høytstående klimaeksperter som alle er enige i én ting: Vi må handle før det er for sent. Når vannet stiger, betyr det at befolkningstette områder ligger i en ekstrem faresone.

Vi tar diskusjonen om klimaødeleggelser og klimaflyktninger, og spør: Hvem har ansvaret for utviklingen og kan den stanses? Alice Thomas fra Refugees International samtaler med Ilan Kelman fra CICERO, Børre Skodvin fra Arkitekthøgskolen i Oslo og klimarådgiver for Flyktninghjelpen Vikram Kolmannskog. Elisabeth Eide fra Universitetet i Oslo leder diskusjonen.

Climate Refugees har også ordinære visninger søndag 9. okt kl 19:00, onsdag 12. okt kl 17:00 og torsdag 13. okt kl 20:15 på Klingenberg 4.