close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

En fantastisk kvinne

Årets åpningsfilm En fantastisk kvinne forteller historien om en kvinnes standhaftige kamp for å kreve det hun fortjener, tross den verbale og fysiske mishandlingen hun utsettes for. Det er et drama krydret med surrealistiske visjoner av Marinas døde elsker, og den siste av flere filmer om sterke kvinner fra regissør Sebastián Lelios hånd. Hans forrige film Gloria, en komedie om en skilt chilensk kvinne, fikk mye velfortjent ros, og En fantastisk kvinne vant flere priser under årets filmfestival i Berlin, inkludert Sølvbjørnen for beste manus.

Marina, en ung kelner og operasanger, blir vitne til at hennes langt eldre kjæreste Orlando dør av hjerneslag. På toppen av det hele må hun fordele eiendelene etter Orlando sammen med hans grådige eks-kone og barna han etterlot seg, og forholde seg til familiens intense hat mot henne – fordi hun er transperson. Hjemsøkt av minnet om Orlando bestemmer Marina seg for å prøve å få tilbake hunden deres, Diabla, og respekten hun føler hun har mistet.

Regissør Sebastián Lelio uttalte etter filmens premiere at «vi må bekjempe de mørke tidene med skjønnhet, eleganse og poesi». En fantastisk kvinne kjemper denne kampen gjennom Marinas glødende vilje og de vakre melodiene i hennes musikk. Historien viser hvor vanskelig det kan være å slåss mot transfobi og leve ut sin egentlige kjønnsidentitet, og ikke minst å ta farvel med den du elsker. Det er en film som kan sette våre egne vanskeligheter i perspektiv, og også inspirere oss til å overvinne dem. Alex Heller


Sebastián Lelio (f. 1974) er født i Argentina, men har bygget filmkarrieren sin i Chile. Han har studert journalistikk og senere film, og har laget flere kortfilmer og musikkvideoer i tillegg til syv spillefilmer. Lelio er også aktuell med den amerikansk-produserte spillefilmen Disobedience, som har premiere i høst. Bransjebladet IndieWire har fremhevet ham som «en medfølende kronikør av marginaliserte kvinner».

Tour de Force er filmens norske kinodistributør. 

Chile, Tyskland, Spania, USA 2017
Regissør Sebastián LELIO
Manus Sebastián LELIO, Gonzalo MAZA
Fotograf Benjamín ECHAZARRETA
Skuespillere Daniele VEGA, Francisco REYES, Luis GNECCO, Aline KÜPPENHEIM, Nicolas SAAVEDRA
Produksjonsselskap Fabula, Participant Media, Komplizen Films, Muchas Gracias, Septembro Cine
Distribusjon Tour de Force
Språk Spansk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 104 min
Seksjon Hovedkonkurranse
Genre Drama