close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Sort of Family

Hva vil det egentlig si å være mor, eller å være biologisk i slekt med noen? I den visuelt utsøkte thrilleren A Sort of Family vender Diego Lerman tilbake til denne tematikken, som også ble undersøkt i det prisvinnende dramaet Refugiado. Malena er en lege fra Buenos Aires som tyr til surrogati for å bli mor, og vi møter henne idet hun reiser mot et avsidesliggende område på den argentinske landsbygda – til en klinikk som tilbyr denne tjenesten ulovlig. Barnet blir født, men gleden overskygges av at surrogatmorens familie prøver å presse Malena for penger. Den ressurssterke legen er fast bestemt på få adoptert barnet, og med hjelp fra sin skeptiske ektemann tyr hun til desperate midler. Gjennom Malenas kamp viser Lerman frem et korrupt og moralsk tvilsomt system, der medisinske og rettslige instanser begge er medskyldige.

Diego Lerman bygger en rik og nyansert fortelling med utgangspunkt i en smertefull og problematisk situasjon. Filmen engasjerer fra første scene: Via en våken og dynamisk bruk av kamera understrekes Barbara Lennies intense og emosjonelt ladede rolleprestasjon. De ofte lange tagningene der kamera er tett på rolleinnehaveren, gjør at vi nærmest føler Malenas sårbarhet og fortvilelse på kroppen. Spenningen tilspisser seg, etter hvert som karakterene blir stilt overfor tilsynelatende håpløse moralske dillemaer. A Sort of Family er en innsiktsfull og empatisk moralsk thriller, som behandler komplekse tema på en måte som både taler til øye, hjertet og hjernen. Chloé Faulkner

Diego Lerman (f. 1976) fra Buenos Aires er en sentral skikkelse i den oppblomstringen argentinsk film har opplevd etter årtusenskiftet. Han er også produsent innen film og TV. Sammen med sin faste med-manusforfatter Maria Meira har han laget fem prisbelønte spillefilmer.

REGISSØRSAMTALE

Film: A Sort of Family
Tid: 11. november kl. 18:00
Sted: Filmens Hus - Tancred

I tilknytning til filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Diego Lerman og nettidsskriftet Montages.no.

 

Argentina, Brasil, Frankrike, Polen, Tyskland, Danmark 2017
Regissør Diego LERMAN
Manus Diego LERMAN, María MEIRA
Fotograf Wozciech STARON
Skuespillere Bárbara LENNIE, Daniel ARÁOZ, Claudio TOLCACHIR
Produksjonsselskap Campo Cine, Bossa Nova, Bellota Films, Staron Film, 27 Films, Act 3, Snowglobe, MG, Telefé
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Directors Special Portrait Lerman
Genre Drama Thriller