close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Year Without Love

Året er 1996. For den hiv-positive, homofile forfatteren Pablo Perez blir dette et år uten kjærlighet. I sine dagboknotater beskriver han sin lengsel etter å bli elsket, og sin frykt for å dø. Han skriver ikke bare fordi han vil, men fordi han må, siden han ser døden i øynene.

Nesten ti år senere ble Perez’ historie til film – omskapt til bilder av Anahí Berneri, basert på et manus hun og Perez skrev sammen ut fra dagboken. Det er en sterk og personlig film, hvor vi følger hovedpersonen Pablo fra sykehus til sykehus, og i uforpliktende seksuelle møter i Buenos Aires’ lærhomse-miljø. Filmuttrykket er rolig og observerende, men likevel utfordrende. Berneri verken skandaliserer eller moraliserer, ei heller opphøyer hun sin hovedperson til martyr. Uten å dømme viser hun hvordan Pablo uttrykker sin smerte og dødsfrykt gjennom S/M-sex og lærfetisj. Filmens form og rytme er umiddelbar og pulserende – nesten som Pablos hjerteslag. FFS 2005

Anahí Berneri (f. 1975) er en argentinsk filmskaper. Hun er utdannet ved det franske audiovisuelle instituttet INA og debuterte som regissør med kortdokumentarren Modelo para armar i 1997. Siden har hun laget fem prisbelønte spillefilmer. Hun underviser ved den nasjonale argentinske filmskolen i Buenos Aires og arbeider også med teater.

 

 

Argentina 2005
Regissør Anahí BERNERI
Manus Anahí BERNERI, Pablo PÉREZ, Susana Silvestre
Fotograf Lucio BONELLI
Skuespillere Juan MINUJÍN, Mimí ARDÚ, Carlos ECHEVARRÍA, Javier van de COUTER, Osmar NÚÑEZ, Ricardo MERKIN
Produksjonsselskap BD Cine, Cinema Digital
Språk Spansk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 102 min
Seksjon Directors Special Portrait Berneri
Genre Drama Romance