close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Alanis

Alanis er en pulserende og empatisk film om en ung, hardhudet prostituert og hennes tøffe tilværelse i Buenos Aires. Den bekrefter Anahí Berneris status som en av Latin-Amerikas fremste, smarteste og subtilt radikale filmskapere.

Filmen gir en forfriskende ærlig innsikt i verdens såkalt «eldste yrke», gjennom historien om Maria, eller Alanis. Hun kastes på dør fra stedet hun leier etter at det blir avslørt at hun selger sex, og sammen med sønnen Dante får hun tak over hodet i en liten klesbutikk eid av en slektning. Men i det nye nabolaget er fremtidsutsiktene høyst usikre. Buenos Aires er festet til film utallige ganger, men Alanis viser en mindre kjent side av storbyen: bydeler hvor migranter ender opp i prekære livssituasjoner etter å ha søkt lykken i Argentina. Dette miljøet skildrer filmen fordomsfritt og med stor nyanserikdom. Sofía Gala Castiglione er fremragende i hovedrollen som Alanis, mens Dante blir spilt med stor sjarme av hovedrolleinnehaver Castigliones egen sønn.

Filmen ble varmt mottatt av kritikere og publikum da den hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i høst, og vant pris for beste regi og hovedrolle under Spanias ledende festival San Sebastian. «Alanis er så autentisk i sin miljøskildring, og hovedrollen er spilt med så stor realisme, at man nesten glemmer at filmen er en nøye planlagt kunstnerisk konstruksjon», skrev kritiker Jessica Kiang fra bransjebladet Variety i sin omtale av filmen. Neil Young

Anahí Berneri (f. 1975) er en argentinsk filmskaper. Hun er utdannet ved det franske audiovisuelle instituttet INA og debuterte som regissør med kortdokumentarren Modelo para armar i 1997. Siden har hun laget fem prisbelønte spillefilmer. Hun underviser ved den nasjonale argentinske filmskolen i Buenos Aires og arbeider også med teater.

REGISSØRSAMTALE

Film: Alanis
Tid: 16. november kl. 18:30
Sted: Filmens Hus - Tancred

I tilknytning til filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Anahí Berneri og nettidsskriftet Montages.no.

Argentina 2017
Regissør Anahí BERNERI
Manus Anahí BERNERI, Javier DE COUTER
Fotograf Luis SENS
Skuespillere Sofia Gála CASTAGLIONE, Dante della PAOLERA, Dana BASSO, Silvina SABATER, Carlos VULETICH
Produksjonsselskap Varsovia Films, Laura Cine, Rosaura Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 82 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Directors Special Portrait Berneri
Genre Drama