close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ancien and the Magic Tablet

Drømmen er kongeveien i anime-eventyret Ancien and the Magic Tablet. I den virkelige verden bor tenåringsjenta Kokone sammen med faren sin, Momotaro, en dyktig men fåmælt mekaniker som har vært alene etter at Kokones mor døde i en ulykke. Men Kokone sovner gjerne når og hvor som helst, og i drømme blir hun til prinsessen Ancien i et underlig fremtidsrike, kalt Heartland. Her er innbyggerne ansatt av en gigantisk bilprodusent, og selv er hun en prinsesse, utstyrt med et magisk nettbrett som gir henne spesielle krefter hun bruker for å hjelpe sin far kongen. Brettet gir også liv til kosebamsen Joy og motorsykkel-roboten Hearts.

Kokones drømmetilværelse som Ancien blir mer og mer bisarr og konfliktfylt. Når Kokones far så blir arrestert, og hun blir oppsøkt av en mann med skumle hensikter, begynner hun å ane at drømmemysteriet og farens problemer er forbundet med hverandre. Sammen med barndomsvennen Morio legger hun ut på en reise for å løse floken, og de to parallelle verdenene flettes inn i hverandre.

Ancien and the Magic Tablet er en fartsfylt, mangetydig drama, hvor fantasi og destruksjon står mot hverandre – og hvor drøm og virkelighet, fortid og fremtid, er langt tettere forbundet enn de ser ut til å være i vår verden. Christina Svien

Kenji Kamiyama (f. 1966) er en japansk anime-regissør og manusforfatter. Han er knyttet til selskapet Production I.G og har regissert en rekker serier og filmer for TV og kino, særlig innenfor Ghost in the Shell-universet.

 

 

Japan 2017
Regissør Kenji KAMIYAMA
Manus Kenji KAMIYAMA
Fotograf Hiroshi TANAKA
Skuespillere Mitsuki TAKAHATA, Shinnosuke MITSUSHIMA
Produksjonsselskap Production I.G., Bandai
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 111 min
Seksjon Mangapolis
Genre Animation Drama Sci-Fi