close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Buena Vista Social Club: Adios

Bandet The Buena Vista Social Club er oppkalt etter den berømte musikklubben i Havanna på Cuba som ble stengt på 1940-tallet, og har siden 1997 erobret både hjerter og dansegulv med vibrerende kubanske toner. En slik suksesshistorie blir det selvsagt film av, og i 1999 kom den tyske regissøren Wim Wenders med filmen Buena Vista Social Club, som ble nominert til Oscar for beste dokumentar i 2000.

18 år etter kommer oppfølgeren Buena Vista Social Club: Adios, regissert av Waste Land-regissøren Lucy Walker. Vi får et gjensyn med de resterende medlemmene i bandet og følger dem på en siste turne der de snakker om opp- og nedturene de har vært igjennom, og det enorme fotavtrykket bandet har gjort i kubansk historie.

Dokumentaren munner ut i opptak fra en rekke konserter i Havanna, og tar farvel med en musikalsk bauta av et band gjennom storslagen musikk, god stemning og en ørliten porsjon melankoli. Johanne Svendsen Rognlien

Lucy Walker (f. 1970) er en særdeles produktiv og velrennomert britisk regissør og produsent. Hun er mest kjent for den Oscar-nominerte Waste Land (2010) om mennesker på en gigantisk søppelfylling utenfor Rio de Janeiro. Walker står bak dokumentarer om en rekke temaer, fra så forskjellige land som Cuba, Mongolia, Japan og USA, flere av dem i kortformat.

Cuba, USA 2017
Regissør Lucy WALKER
Fotograf Enrique CHEDIAK, Lucas GATH, Nick HIGGINS
Produksjonsselskap Blink TV, Broad Green Pictures, Covergent Media, Produccions de la 5ta Avenida
Språk Spansk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 110 min
Seksjon Latin-Amerika
Genre Documentary