close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cactus Flower

At denne iøynefallende debutfilmen har fått navn etter den vakre og hardføre kaktusblomsten, er ikke tilfeldig. Den handler om et nytt vennskap født under vanskelige forhold, i et Kairo preget av politisk uro og trykkende hete. Skuespilleren Aida blir kastet på gata sammen med naboen, den aldrende divaen Samiha. Sammen med den gatesmarte Yassin tråler de byen etter et sted å bo. Jakten bringer dem innom slektninger, venner, gamle flammer – og minner fra fortida.

Regissør Hala Elkoussy er også kunstner, og har blant annet utgitt en fotobok om bymiljøer i Kairo etter Egypts feilslåtte revolusjon. Det er her Cactus Flower er på sitt beste – i skildringen av hovedpersonenes reise gjennom byen fanger den en helt egen blanding av melankoli og rastløshet. For Aida handler reisen også om å finne balansen mellom sine kunstneriske ambisjoner og forholdet til kjæresten Ahmed. Han er forfatter, og når hun etter hvert oppsøker ham, har han isolert seg fra Aida for å vie seg til kunsten.

Cactus Flower er en film som prøver på mye. Her veksler det mellom komedie, realisme, drømmeaktige tablåer og satire av religiøst trangsyn og sosial ulikhet. Selv om noen av skiftene blir i bråeste laget, blir filmen aldri kjedelig eller forutsigbar. Cato Fossum

Hala Elkoussy (f. 1974) er en kunstner og filmskaper som pendler mellom Kairo og Amsterdam. Hun har kunstutdannelse fra Nederland og Storbritannia, og er en av grunnleggerne av Contemporary Image Collective, et kunstnerstyrt nettverk i Kairo. Debutspillefilmen Cactus Flower hadde premiere på filmfestivalen i Rotterdam, og er støttet av Sørfond.

Egypt, UAE, Norge, Qatar 2017
Regissør Hala ELKOUSSY
Manus Hala ELKOUSSY
Fotograf Abdelsalam MOUSSA
Skuespillere Salma SAMY, Menha EL BATRAWY, Marwan ALAZAB, Zaki FATEEN, Arfa Abdel RASSOUL, Sedky SAHR
Produksjonsselskap Transit Films, Nu'ta Films, Duo Films
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 104 min
Seksjon Midtøsten
Genre Drama Comedy Romance