close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Distant Constellation

En insisterende stillhet preger både det tyrkiske gamlehjemmet som står i sentrum for Distant Constellation og selve filmens uttrykk. Enkelte vil se likhetstrekk med Andrej Tarkovskijs drømmeaktige landskap når regissør Shevaun Mizrahi skildrer livene til Roger, Osep, Herald og Selma, som alle er inne i livets siste fase og som for siste gang deler sine livsanskuelser, lidenskaper og fortvilelser. Med sped stemme og søvndrukkent uttrykk erindrer Selma sin frykt under folkemordet på armenerne. Svaksynte og kreftsyke Osep viser begeistret frem fotoutstyret sitt fra den gang han jobbet som fotograf, mens karismatiske Roger forteller energisk om sine erotiske fantasier og seksuelle erfaringer. De er sammen i sin ensomhet, men alene om sine unike fortellinger.

Distant Constellation gir oss nok av rom til å undres over og analysere personenes historier og bakgrunnshistorier, og til å reflektere over de store eksistensielle spørsmålene vi må forholde oss til som mennesker. Gjennom lange tagninger gir Shevaun Mizrahi oss mulighet til å dvele ved hver detalj i bildet. Det skal dog en skarpsindig iakttaker til for å forstå den symbolske sammenhengen mellom livet på gamlehjemmet og byggeplassen ved siden av, hvor bygningsarbeiderne holder på med sitt. Kanskje er det en skildring av det sykliske: Noe forsvinner, noe annet kommer til? Silje Poulsen Viki

Shevaun Mizrahi begynte å studere film ved New York University etter 13 som stillfotograf. Gjennom Marcie Bloom Fellowship in Film møtte hun den Oscar-nominerte filmfotografen Ed Lachman (Far From Heaven, Carol) og ble hans assistent. I 2011 startet hun arbeidet med Distant Constellation, hvor hun jobbet alene med regi, opptak og redigering.

USA, Tyrkia, Nederland 2017
Regissør Shevaun MIZRAHI
Fotograf Shevaun MIZRAHI
Produsent Shelly GRIZIM & Deniz BUGA
Produksjonsselskap Shelly Grizim & Deniz Buga
Språk Tyrkisk, engelsk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 80 min
Seksjon Dok Sør
Genre Documentary