close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Helt plutselig

Helt plutselig er Diego Lermans debutfilm, og ble noe av et gjennombrudd for argentineren. Den ble vist på en drøss festivaler, ble nominert til Argentinas nasjonale filmpris i en rekke kategorier – og fikk kinodistribusjon i flere land, inkludert i Norge.

Filmens protagonist er Marcia, hvis kjedelige liv snus på hodet den dagen hun støter på Mao og Lenin, to tøffe jenter med skarpe kanter, lesbiske tendenser og få hemninger. Mao forsøker å sjekke opp Marcia, som avviser henne, og dermed får kniven på strupen, bokstavelig talt. I en stjålet bil bærer det av gårde, først til havet og deretter til byen Rosario, hvor Lenins gamle tante bor. Her slår de tre seg ned for et par dager, fulle av uoppgjorte følelser for hverandre og seg selv. Filmen begynner som en road movie i svart/hvitt, men utvikler seg snart til å bli en nærgående, underfundig og velspilt historie om et knippe sære, men likevel sjarmerende sjeler. FFS 2002

Diego Lerman (f. 1976) fra Buenos Aires er en sentral skikkelse i den oppblomstringen argentinsk film har opplevd etter årtusenskiftet. Han er også produsent innen film og TV. Sammen med sin faste med-manusforfatter Maria Meira har han laget fem prisbelønte spillefilmer.

Argentina, Nederland 2002
Regissør Diego LERMAN
Manus Diego LERMAN, Maria MEIRA, Eloisa SOLAAS
Fotograf Diego del PIANO, Luciano ZITO
Skuespillere Tatiana SAPHIR, Carla CRESPO, Veronica HASSAN
Produksjonsselskap Lita Stantic Producciones, Nylon Cine, Hubert Bals Fund
Distribusjon Arthaus
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 94 min
Seksjon Directors Special Portrait Lerman
Genre Comedy Drama