close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

I Am Not a Witch

Den ni år gamle foreldreløse jenta Shula får skylden for små og enda mindre ulykker i den zambiske landsbyen hvor hun bor. Hun anklages for å være heks, og blir forvist til en omreisende regjeringsdrevet leir for hekser, som både fungerer som freakshow-underholdning for turister og som orakler for lokale embedsmenn. Slik er opptakten til Rungano Nyonis fascinerende debutfilm I Am Not a Witch, som viser hvordan visse typer overtro og kjønnsstereotypier lever i beste velgående på det afrikanske kontinentet.

Men det er ikke bare grusomt å være heks, akkurat som ingenting er svart/hvitt i Zambia – eller i Nyonis film, som både er eksentrisk og realistisk, full av galgenhumor og poesi, og en dose magi. Det er en varm og forbløffende film, der heksene blir bundet til trepæler med lange bånd for at de ikke skal fly bort. Dette er fanget i storslåtte bilder av filmfotograf David Gallego, som også fotograferte den enestående kolombianske filmen Embrace of the Serpent (Film fra Sør 2015). CPH:PIX

Rungano Nyoni (f. 1982) er født i Lusaka i Zambia, men vokste opp i Cardiff i Wales. Hun har tidligere regissert flere prisbelønte kortfilmer, og ble nominert til den britiske BAFTA-prisen for Mwansa the Great i 2011. I Am Not a Witch hadde premiere på filmfestivalen i Cannes, hvor den ble nominert til debutantprisen Gullkameraet. 

UK, Frankrike 2017
Regissør Rungano NYONI
Manus Rungano NYONI
Fotograf David GALLEGO
Skuespillere Maggie MULUBWA, Dyna MUFUNI, Nancy MURILO, John TEMBO, Henry PHIRI
Produksjonsselskap Clandestine Films, Film4, Soda Pictures, Unafilm
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 98 min
Seksjon Afrika
Genre Drama Coming-of-age