close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Insha'allah Democracy

Denne dokumentaren følger filmskaper Mohammed Naqvi i hans forsøk på å finne en verdig politisk kandidat å stemme på. Som ung pakistansk mann ønsker han en leder som kan styre hjemlandet unna terror og korrupsjon. Men valget står mellom en rekke tvilsomme kandidater, deriblant den kontroversielle eks-diktatoren Pervez Musharraf, og valget viser seg å være vanskelig å ta med god samvittighet.

Insha’Allah Democracy spør seg om stabilt demokrati er mulig i en muslimsk stat, og filmens dramatiske natur speiler den dramatiske situasjonen i Pakistan. Naqvi utforsker ulike politiske partier i regjeringen, og intensjonene til dem som leder og har lederambisjoner. Hvem vil det beste for folket, og hvem ønsker makt og personlig vinning? Naqvi forsøker å besvare disse spørsmålene i løpet av sin dypt personlige reise for å stemme i det pakistanske valget for første gang.

Filmen er laget over fire år, og gir et unikt innblikk i pakistansk politikk. En nøkkelfigur er general Musharraf, en av landets mest polariserende ledere. Naqvi etterforsker generalens tidligere og nåværende politiske kampanjer på leting etter svar: Hva var det som gikk galt, og hvordan kan vi lære av våre feil? Alex Heller

Mohammed Naqvi (f. 1979) er født i Montreal og vokste opp i Canada, USA og Pakistan. Han vant en Emmy for sin første langfilmdokumentar Shame i 2008, og filmene hans er vist ved anerkjente festivaler som Toronto, Tribeca og Berlin. Among the Believers, hans forrige film, ble vist ved Film fra Sør i fjor.

Pakistan, USA, UAE, UK 2017
Regissør Mohammed NAQVI
Manus Mohammed NAQVI
Fotograf Mohammed NAQVI
Produsent Jared GOLDMAN, Mohammed NAQVI
Språk Engelsk, urdu
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Dok Sør
Genre Documentary