close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

It's Your Fault

Noen Film fra Sør-publikummere vil kjenne igjen Erica Rivas fra komedien Wild Tales (2014), hvor hun med herlig løssluppenhet spiller forsmådd og hevnlysten brud på bryllupskvelden. I Its Your Fault imponerer hun i rollen som Julieta, en nyskilt mor mistenkt for mishandling av sin egen sønn.

Vi treffer henne alene hjemme med Valentin på åtte år og Teo på to, som leker voldsomt sammen i hennes seng, selv om det er over leggetid. Altså en kveld som alle andre – bare at det egentlig er eks-mannen Guillermos tur til å ha barna, og Julieta må gjøre ferdig et jobb-dokument på pc-en. Leken og stresset eskalerer, til Teo plutselig faller fra senga og slår seg. På sykehuset konstaterer legen underarmsbrudd, men også at Teo har flere andre blåmerker. Da Julieta svarer unnvikende på legenes oppfølgingsspørsmål, blir situasjonen gradvis verre for henne og resten av familien.

Its Your Fault utspiller seg over en natt, og er et intenst drama om skyld, ansvar og mangel på kommunikasjon. Den vil garantert gi mye å tenke på og snakke om etter endt visning, også fordi den stiller spørsmål til oss som tilskuere: hvor lett er det egentlig for oss å vurdere hvordan andre oppdrar sine barn? Anahi Berneris smarte manus og Erica Rivas tilbakeholdne spill får oss gradvis til å endre oppfatning av Julieta, fra stresset småbarnsmor til en langt mer moralsk tvetydig og kompleks karakter. Cato Fossum

Anahí Berneri (f. 1975) er en argentinsk filmskaper. Hun er utdannet ved det franske audiovisuelle instituttet INA og debuterte som regissør med kortdokumentarren Modelo para armar i 1997. Siden har hun laget fem prisbelønte spillefilmer. Hun underviser ved den nasjonale argentinske filmskolen i Buenos Aires og arbeider også med teater.

Argentina, Frankrike 2010
Regissør Anahí BERNERI
Manus Anahí BERNERI, Sergio WOLF
Fotograf Willi BEHNISCH
Skuespillere Erica RIVAS, Nicasio GALÁN, Zenón GALÁN, Rubén VIANI, Marta BIANCHI
Produksjonsselskap BD Cine, Tu Vas Voir Productions
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Directors Special Portrait Berneri
Genre Drama