close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Killing Jesus

I Killing Jesús gir regissør Laura Mora oss en brutal historie basert på hennes eget liv. Det er en film som nekter å skygge unna de harde realitetene i det kolombianske samfunnet, men som skildrer enkeltmenneskers skjebner uten å bli stereotypisk.

Den 22 år gamle kunststudenten Paula blir vitne til mordet på sin høyt elskede far, som jobber som professor ved samme universitet i byen. Paula unngår kuleregnet og klarer å få et glimt av morderen før han forsvinner på motorsykkel, men politiet som sliter med hundretalls uløste drap vegrer å løfte en finger. Så hva skjer da Paula en sen kveld møter Jesús, farens morder, og plutselig står overfor en reell mulighet til å ta hevn?

Killing Jesús er spilt inn i kronologisk rekkefølge og bæres frem av en rekke sterke skuespillerprestasjoner der Natasha Jaramillo som Paula er et høydepunkt. Gjennom et nærgående kamera som nekter å slippe tak på Paula, mestrer filmen å skildre hennes voksende tvil og forvirring på gripende vis. Johanne Svendsen Rognlien

Laura Mora Ortega er en kolombiansk regissør fra Medellin. Hun har regissert en rekke kortfilmer, som Brotherhood (2006) og Salomé (2012), og hatt regien på en rekke episoder i TV-serien Pablo Escobar: El Patrón del Mal (2012). Killing Jesús (2017) er hennes internasjonale spillefilmdebut, etter Before the Fire som ble lansert i Colombia i 2015.

Colombia, Argentina 2017
Regissør Laura Mora ORTEGA
Manus Laura Mora ORTEGA, Alonso TORRES
Fotograf James L. BROWN
Skuespillere Natasha JARAMILLO, Giovanny RODRÍGUEZ, Camilo ESCOBAR, Carmenza COSSIO
Produsent Diego F. RAMIREZ, Ignacio REY, Maja ZIMMERMANN
Produksjonsselskap 64-A Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Fokus Colombia
Genre Drama