close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

La Familia

Støv, svette og slit ligger som et tjukt teppe over denne medrivende drama-thrilleren fra et av Caracas' tøffeste nabolag. Pedro på tolv år bor sammen med faren Andres. Faren tar diverse strøjobber for å få endene til å møtes, så Pedro er for det meste overlatt til seg selv i et område hvor volden er overalt og bare de sterkeste overlever. Etter en fatal hendelse må far og sønn pakke sakene sine og dra, og det er først nå de to kan bli ordentlig kjent med hverandre.

 La Familia er et nærgående far og sønn-portrett, blottet for sentimentalitet. Men uansett hvor tøft de to behandler hverandre når pengene ikke strekker til og nok en jobb går i vasken, merker man at de innerst inne er genuint glade i hverandre. Det hele er filmet med stødig hånd av filmfotograf Luis Armando Arteaga, kjent fra Ixcanul, som vant hovedprisen Sølvspeilet under Film fra Sør i 2015. Jon Sæter

Gustavo Rondón Córdova (f. 1977) har studert kommunikasjon i hjemlandet Venezula, samt vært filmstudent ved FAMU i Praha. Han har tidligere laget seks kortfilmer, blant annet Nostalgia (2012). La Familia, hans første spillefilm, er støttet av Sørfond, og ble vist under kritikerprogrammet ved filmfestivalen i Cannes i vår.

Venezuela, Chile, Norge 2017
Regissør Gustavo Rondón CÓRDOVA
Manus Gustavo Rondón CÓRDOVA
Fotograf Luis Armando ARTEAGA
Skuespillere Giovanni GARCIA, Reggie REYES,
Produksjonsselskap La Pandilla Producciones, Cine Cercano, Factor RH, Ávila Films, Dag Hoel Filmproduksjon
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 82 min
Seksjon Hovedkonkurranse