close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

More

Daha er ikke en film man glemmer med det første. Filmatiseringen av Hakan Gundays bok treffer som en knyttneve i mellomgulvet. Gaza bor sammen en brutal brande av en far ved den tyrkiske Egeerhavs-kysten. Far og sønn driver med menneskesmugling. Men der Gaza prøver å vise omsorg for de sårbare menneskene på flukt, ser faren på dem som noen som kan brukes for å tjene penger, og også misbrukes fysisk og psykisk.

Vel så mye som selve smuglingen handler Daha om hvordan fysisk mishandling over tid sakte bryter ned det menneskelige hos offeret. Vi blir sugd inn i Gazas hverdag, hvor drømmene om studier i Istanbul er erstattet med farens voldelige og fornedrende angrep. Det er noe foruroligende og marerittaktig over det som skjer, mye takket være det nærmest David Lynch’ske lydsporet. Skuespillet er av ypperste klasse hele veien, og sjelden har noen kombinert skremmende sinne og sårbarhet bedre enn Hayat Van Eck i rollen som Gaza. Jon Sæter

Onur Saylak (f. 1977) er opprinnelig skuespiller, og vant flere priser for sin innsats i filmen The Autumn i 2008.  I 2015 laget han kortfilmen The Jungle. Daha er hans første langfilm som regissør.

Tyrkia 2017
Regissør Onur SAYLAK
Manus Hakan GUNDAY, Onur SAYLAK, Dogu Yasar AKAL
Fotograf Feza CALDIRAN
Skuespillere Hayat VAN ECK, Ahmet Mumtaz TAYLAN, Turgut TUNCALP, Tankut YILDIZ, Tuba BUYUKSTUN
Produksjonsselskap Ay Yapim, B.I.T. Arts
Språk Tyrkisk, arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 115 min
Seksjon Hovedkonkurranse
Genre Drama Thriller