close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Sonita

Filmseminaret «Den andres ansikt» inviterer til en visning i religionsdialogens tegn under årets Film fra Sør. Gjennom visninger og panelsamtaler ønsker seminaret å bidra til likeverdig og nyansert dialog om viktige og eksistensielle spørsmål – på tvers av kulturer og religioner. Under den tematiske overskriften Mennesker er ikke til salgs vises den iransk-tyske filmen Sonita av Rokhsareh Ghaemmaghami.

Sonita ble vist i Dok:Sør under fjorårets Film fra Sør, og handler om 15 år gamle Sonita fra Afghanistan, som bor illegalt i Iran. Den er en av de siste årenes mest omtalte dokumentarfilmer, og er prisbelønt ved store festivaler som IDFA i Amsterdam og amerikanske Sundance. Dette er en fascinerende og gripende historie om ei jente med flyktningstatus og artistdrømmer, men som nekter å la seg definere, begrense og kue.

Visningen finner sted i Kulturkirken Jakob, og blir etterfulgt av en samtale om filmen. Den ledes av kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. I dialogpanelet sitter blant andre Anne Sender, spesialrådgiver i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn; Shoaib Sultan, politiker og samfunnsdebattant; Sturla Stålsett, professor ved Det teologiske Menighetsfakultet; og Vigdis Vevstad, forsker ved Fafo og Senter for menneskerettigheter.

Seminaret er åpent for alle. Billetter kjøpes her eller i døra.

«Den andres ansikt» er et samarbeid mellom Norske Kirkeakademier og KULT – Senter for kunst, kultur og kirke. Høstens filmseminar arrangeres i samarbeid med Film fra Sør. Støttet av Fritt Ord.

Rokhsareh Ghaemmaghami er fra Teheran, Iran Hun har regissert seks dokumentarfilmer og vunnet mer enn 20 internasjonale priser. Sonita vant publikumsprisen under festivalen IDFA i Amsterdam i 2015, og World Cinema Grand Jury Prize samt publikumsprisen under Sundance i 2016, begge noen av verdens fremste filmfestivaler.

Iran, Tyskland, Sveits 2015
Regissør Roksareh GHAEMMAGHAMI
Fotograf Roksareh GHAEMMAGHAMI
Produksjonsselskap TAG/TRAUM Filmproduktion, Intermezzo Films
Språk Engelsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Spesialvisning
Genre Documentary