close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Eagle Huntress

Nomadiske stammer har ferdet i Mongolias høye fjell siden lenge før landegrenser ble trukket og Djengis Khan skapte sitt herredømme på 1100- og 1200-tallet. En århundrelang tradisjon har fulgt det mongolske nomadefolket: å jakte sammen med ørner. De fanger en ørnunge, trener den og bygger et stekt lojalitetsbånd mellom ørn og eier. På hesteryggen, sammen med ørnen sin, fanger de rev og andre villdyr.

I denne dokumentaren møter vi 13 år gamle Aisholpan som bor i Altaj-fjellene sammen med sin familie. Både faren og bestefaren er svært dyktige ørnejegere, og Aisholpan har fra tidlig alder vært fortryllet av farens ørner. Hun viser seg å være et naturtalent, og drømmer om å bli jeger som faren og hans forfedre. Problemet er at jakt ifølge tradisjonen er forbeholdt menn, og i hvert fall ikke noe småjenter skal drive med. Overraskelsen er derfor stor når Aisholpan trosser reglene, og deltar i en stor, årlig ørnejegerkonkurranse – og ikke minst når deltakerne ser hvilket stort talent hun er!

The Eagle Huntress er en rørende fortelling om ei jente med vilje av stål, et enormt pågangsmot og et imponerende talent. For Mongolias fjell er ikke for pyser: Fjellene er bratte, slettene lange og vinteren bitende kald. På hesteryggen drar Aisholpan og faren på jakt i 40 minusgrader med hver sin sju kilo tunge ørn på armen – for å bevise for de konservative, gamle jegerne at ei lita jente kan være like tøff som dem! The Eagle Huntress er en virkelig spenningsfilm om det å følge drømmen sin og trosse fordommer, utspilt i spektakulære naturomgivelser. Silje Poulsen Viki

Otto Bell er regissør og produsent med bakgrunn fra reklamebransjen. The Eagle Huntress er hans dokumentardebut. Han har reist til festivaler verden over med filmen, blant annet til prestisjetunge Sundance, og har blitt nominert til en BAFTA-pris (den britiske versjonen av Oscar).

UK, Mongolia, USA 2016
Regissør Otto BELL
Fotograf Simon NIBLETT
Produsent Otto BELL, Sharon CHANG, Stacey REISS
Produksjonsselskap Kissaki Films, Stacey Reiss Productions
Språk Kazakh
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Barnas Sørfilm
Genre Coming-of-age