close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Human Surge

The Human Surge er en film som lever veldig i øyeblikket, samtidig som den klarer å fange noe av essensen i vår komplekse, moderne verden. Den gjør det ved å følge tre unge voksne på tre kontinenter: Exe i Buenos Aires i Argentina, Alf i Maputo i Mozambique og Canh på Filippinene. I stedet for å lage «karakterer» av dem, og en tydelig «fortelling», kaster den oss inn i livene deres. Vi ser dem jobbe, kjede seg, være med venner og familie eller forflytte seg fra sted til sted, ofte i lange strekk av gangen. Fra den første scenen i et mørkt, labyrintisk hus hvor stormen raser utenfor, tas vi med til fossefall i jungelen, vidstrakte sletter og hule trær, travle markeder og øde gater, og gutterom hvor kompiser selger sex-shows til vilt fremmede på nettet. Ingen rom er for hemmelige og ingen bevegelser for vanskelige for filmens konstant bevegelige kamera.

Uten å bli overtydelig viser The Human Surge hvordan Exe, Alf og Canh er knyttet sammen, gjennom avansert teknologi og en global økonomi av underbetalte jobber. Samtidig er de fri til å løsrive seg fra omgivelsene og bli til en annen. Eller sagt med filmens eget billedspråk: Å låne noens PC eller følge en maursti i skogen kan plutselig transportere deg til et annet sted på kloden. Cato Fossum

Eduardo Williams (f. 1987) er en filmskaper fra Argentina, utdannet ved Universidad del Cine i Buenos Aires og ved den franske kunstskolen Le Fresnoy. Han debuterte med kortfilmen Tan Atentos (2011), og har fulgt opp med ytterligere fire kortfilmer. The Human Surge er hans første spillefilm, og vant en høythengende pris ved den anerkjente filmfestivalen Locarno i Sveits i fjor sommer.

Argentina, Brasil, Portugal 2016
Regissør Eduardo WILLIAMS
Manus Eduardo WILLIAMS
Fotograf Eduardo WILLIAMS, Alice FURTADO, Joaquin NEIRA
Skuespillere Sergio MOROSINI, Shine MARX, Domingos MARENGULA
Produksjonsselskap Ruda Cine, Un Puma, Bando à Parte, RT Features
Språk Spansk, portugisisk, cebuano
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Latin-Amerika
Genre Coming-of-age Hybrid