close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Third Murder

Mesterregissør og Film fra Sør-veteran Hirokazu Koreeda har skiftet gir med årets film The Third Murder, fra familiedrama til mordmysterium. Fengselsfuglen Misumi, som nettopp har sonet en drapsdom, står tiltalt igjen, for ran og drap. Motivet er til stede, Misumi har tilstått, og for forsvarsadvokat Shigemori blir oppgaven å redde tiltalte fra dødsstraff ved å finne en formidlende omstendighet.

Men etter som datoen for rettssaken nærmer seg, blir Shigemori mer og mer usikker på fakta i saken. Kan kona til offeret være innblandet? Kan drapet være hevn for en annen og mer alvorlig forbrytelse? Misumi selv endrer stadig forklaring, og for Shigemori blir ikke saken enklere av at hans egen far var dommer da Misumi sto tiltalt for sitt forrige drap. Kanskje burde faren ha brukt dødsstraffen allerede da, slik at flere liv kunne vært spart?

Tvilen og de filosofiske betraktningene om forbrytelse, straff, sannhet og identitet stikker dypt i The Third Murder. De settes på spissen i filmens mange forhørsscener, hvor en tynn glassvegg skiller de to hovedpersonene og lar ansiktene deres speiles i hverandre. Og som alle Koreeda-filmer er The Third Murder ytterst velspilt, klartenkt og full av humanisme i skildringen av alle karakterer. Cato Fossum

Hirokazu Koreeda (f. 1962) er en av Japans fremste filmregissører. Han studerte først litteratur, men ombestemte seg og begynte å arbeide som dokumentarfilmskaper. Koreeda har regissert prisvinnende spillefilmer som After Life (1998), Still Walking (2008) og Som far, så sønn (2013) og var en av hovedgjestene under fjorårets festival.

Another World Entertainment er filmens norske kinodistributør.

Japan 2017
Regissør Hirokazu KOREEDA
Manus Hirokazu KOREEDA
Fotograf Mikiya TAKIMOTO
Skuespillere Suzu HIROSE, Masahuru FUKUYAMA, Yakusho KOJI, Hashizume HISAO, Ichikawa MIKAKO
Produksjonsselskap Fuji Television Network, Amuse Gaga Corp.
Distribusjon Another World Entertainment
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 124 min
Seksjon Hovedkonkurranse
Genre Drama Mystery