close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Wedding Party

Latter og gråt om hverandre, en solid dose kjærlighet, familietrøbbel og intriger: den romantiske dramakomedien er en av de mest populære sjangrene i Nollywood, og The Wedding Party er et stjerneeksempel. Filmen er produsert av Mo Abudu, som har etablert sitt eget filmimperium i Lagos, og er en av de mer påkostede produksjonene fra Nigeria. Etter at den ble plukket ut til filmfestivalen i Toronto i fjor, har den nådd langt utenfor landets grenser.

I The Wedding Party møter vi 24 år gamle Dunni på dagen da hun endelig skal gifte seg med sitt livs store kjærlighet, Dozie. Dunni har plaget livet av omgivelsene med sine astronomiske forventninger til bryllupet, og får en sjokkartet opplevelse når problemene begynner å hope seg opp. Har brudgommen brutt kyskhetsløftet i sitt eget utdrikningslag? Kan brudeparets foreldre komme overens selv om de er fra helt forskjellige samfunnslag? Og hva gjør man når elskerinnen til brudgommens far prøver å kuppe bryllupet?

Under filmens slapstick-humor og sterke fargepalett ligger tydelige politiske undertoner, og The Wedding Party har mye å melde om temaer som klassemotsetninger, seksuell frigjøring og likestilling. Johanne Svendsen Rognlien

Kemi Adetiba (f. 1980) er en filmskaper fra Lagos som begynte sin karriere som radiovert. Hun har regissert flere musikkvideoer og TV-filmer før hun i 2016 gjorde sin langfilmdebut med The Wedding Party. Filmen hadde premiere under fjorårets filmfestival i Toronto.

Nigeria 2016
Regissør Kemi ADETIBA
Manus Kemi ADETIBA, Tosin Otudeko
Fotograf Akpe ODODORU
Skuespillere Alibaba AKPOROBOME, Zainab BALOGUN, Daniella DOWN, Iretiola DOYLE, Adesua ETOMI, Banky WELLINGTON
Produksjonsselskap EbonyLife Films, FilmOne Distribution, InkBlot Productions
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 110 min
Seksjon Fokus Nigeria
Genre Drama Comedy