close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

When the Guns Go Silent

Nobels fredspris ble i fjor tildelt Colombias president Juan Manuel Santos. Etter 52 år med krig, flere hundre tusener drepte og millioner av mennesker på flukt, var Santos pådriver for at partene endelig gikk til forhandlingsbordet med et gjensidig uttalt ønske om fred. FARC, verdens eldste geriljaorganisasjon, skrev under avtaler hvor de lovet å gi fra seg våpnene. Sammen med den kolombianske regjeringen skal de nå kjempe det som kanskje er den vanskeligste kampen, nemlig kampen for å vinne freden.

Den anerkjente journalisten og regissøren Natalia Orozco har fulgt fredsprosessen over flere år. Hun gir oss et unikt innblikk i prosessene som har ført frem til den historiske avtalen, og vi får også innblikk i Norges deltakelse som fredsmekler. Men kan freden sikres uten at etterlatte får se gjerningsmennene bak grusomme krigsforbrytelser bli tiltalt for sine ugjerninger? Per Eirik Gilsvik

DET KRITISKE ROM: FRED ETTER ET HALVT ÅRHUNDRE MED KRIG?

Vi inviterer journalist og regissør Natalia Orozco sammen med UDs spesialutsending til Colombia, Anne Heidi Kvalsøren for å samtale om fredsprosessen og veien videre for et fredelig Colombia. Samtalen ledes av Liv Tørres fra Nobels Fredssenter. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Film fra Sør og Nobels Fredssenter. 

Natalia Orozco (f. 1975) er en filmskaper og journalist fra Colombia. Hun er blant annet utdannet fra Sorbonne-universitetet i Paris og har dekket valg, konflikter og internasjonal politikk for en rekke nyhetsmedier. Orozco har to ganger vunnet den nasjonale journalistprisen i Colombia for sitt arbeid.

Colombia, Frankrike, Cuba 2017
Regissør Natalia OROZCO
Manus Natalia OROZCO
Fotograf William ALFONSO
Produksjonsselskap Alegria Productions, Arte, Pulso Mundo Films, RCN Televisión
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 120 min
Seksjon Det Kritiske Rom
Genre Documentary