close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Family Submerged

Sorg kan gjøre oss mennesker både sterke og skjøre, og få oss til å handle stikk motsatt av det vi selv tror. Det skjer med trebarnsmoren Marcela, som etter at søsteren Rina dør, må rydde opp i leiligheten etter henne. I det ene øyeblikket står hun støtt i hverdagen med dens små familiekrangler og lykkestunder. I det neste bryter hun sammen i gråt bare av å høre sønnen i geografileksa.

Midt i sorgen blir hun oppsøkt av Nacho, en venn av yngstedatteren som er blitt arbeidsledig, og som er interessert i å overta Rinas bøker. De to utvikler et veldig fortrolig forhold. Samtidig virker det som Marcela ser mennesker og ting som ikke hører hjemme i virkeligheten. Er hun i ferd med å miste fotfestet i tilværelsen? Eller begynner hun endelig å forstå mer av sin egen plass i familien?

A Family Submerged skildrer en vanlig kvinne og hennes familie i en uvanlig situasjon på en nydelig måte. At regissør María Alche selv er skuespiller skinner tydelig igjennom, selv når filmen er på sitt mest mystiske, føles hver samtale og hendelse fullstendig troverdig. CFO

María Alche (f. 1983) er opprinnelig skuespiller og spilte hovedrollen i Lucrecia Martels film The Holy Girl (2004). Hun studerte regi ved den anerkjente filmskolen ENERC i Buenos Aires, og har tidligere laget to kortfilmer. A Family Submerged hadde premiere på filmfestivalen i Locarno i Sveits og er delvis finansiert av Sørfond.

Argentina, Norge, Tyskland, Brasil 2018
Regissør María Alche
Manus María Alche
Fotograf Hélène Louvart
Skuespillere Mercedes Morán, Marcelo Subiotto, Esteban Bigliardi, Diego Velazquez, Laila Maltz
Produsent Bárbara Francisco, Tatiana Leite, Christoph Friedel, Turid Øversveen, Claudia Steffen
Produksjonsselskap Pasto Cine, Bubbles Project, Pandora, 4/12
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 91 min
Seksjon Horisonter
Genre Drama