close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Burning

En av Sør-Koreas aller ypperste regissører, Lee Chang-dong, er endelig tilbake med ny film etter at hans siste mesterverk Poesi gikk på norske kinoer i 2011. Han har tatt utgangspunkt i kortnovellen «Burning Barns» av Haruki Murakami, fra novellesamlingen The Elephant Vanishes. Resultatet er en blanding av thriller og mysteriedrama som er blitt hyllet av filmkritikere over hele verden, og som vil begeistre gamle og nye Lee-fans.     

Bondegutten Jongsu ønsker å bli forfatter, men er midlertidig uten jobb. Helt tilfeldig møter han Haemi, ei han kjenner fra tidlige skoledager og som drømmer om å bli skuespiller. Etter flere gledelige gjensyn drar Haemi på en Afrika-reise, og gir Jongsu i oppgave å passe katten hjemme hos henne. Allerede her begynner Jongsus fantasier om Haemi å løpe løpsk, men når hun kommer hjem, er det i selskap med den unge og rike Ben. Trekantdramaet tar mer og mer fyr på grunn av Jongsus økende lidenskap for Haemi, og da hun plutselig forsvinner blir letingen etter henne en besettelse.   

Burning er lyrisk, poetisk og mystisk. Følg godt med helt fra første bilde, for i en viktig scene i starten av filmen ligger en nøkkel til å forstå den videre handlingen. Dette er en film som vil vokse på deg, og som du vil ha med deg lenge etter endt visning. LS

NB! Det har skjedd en trykkfeil i magasinet. Burning vises med norske undertekster. 

Lee Chang-dong (f. 1954) arbeidet som lærer og ga ut flere kritikerroste romaner før han debuterte med spillefilmen Green Fish (Chorok Mulkogi, 1997) i en alder av 43. Hans filmer har hatt premiere på de store festivalene i Venezia og Cannes. Lee var også kulturminister i Sør-Korea i perioden 2003-2004.

Sør-Korea 2018
Regissør Lee Chan-dong
Manus Oh Jungmi, Lee Chang-dong, Haruki Murakami (short story)
Fotograf Hong Kyung-pyo
Skuespillere Yoo Ah-In, Steven Yeum, Jeon Jong-Seo
Produsent Lee Chang-dong, Ok Gwang-hee
Produksjonsselskap Pine House Film, NHK, Now Films
Distribusjon Arthaus
Språk Koreansk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 148 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Publikumsprisen
Genre Drama Thriller Mystery