close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Maya og hekseblomsten

Maja er en livlig, vill liten jente som blir overlatt til sin grandtante på landet mens foreldrene skal ut på reise. Tanta er både snill og omtenksom, men det er ikke alltid så gøy å være det eneste barnet i det store, tomme huset hennes. Nabogutten Peter er til liten hjelp, for han virker kun interessert i å erte Maja for hennes knallrøde hår.

En dag følger Maja etter et par katter inn i den dype skogen bak huset, der hun oppdager noen mystiske blå blomster. Disse viser seg å være magiske hekseblomster, som gir henne uforutsette krefter. Ved hjelp av en gammel heksekost setter Maja ut på en fantastisk reise, full av magiske – og farlige – oppdagelser. 

Regissøren bak Marnie – min hemmelige venninne er tilbake med et sjarmerende eventyr som vil appellere sterkt til fans av både Studio Ghibli og Harry Potter. Dette også en film som klarer å stå på egne bein. Den myldrer av visuelle oppfinnelser, og har et varmt og positivt budskap om vennskap på hjertet – og en tøff liten jentes viljestyrke til å kjempe for det. NB: Norsk tale! Anbefalt fra 6 år. CFO

Hiromasa Yonebashi (f. 1973) er en japansk regissør og animatør, tidligere tilknyttet det legendariske animasjonsstudioet Ghibli. Han har tidligere regissert Ariettas hemmelige verden (2010) og Marnie – min hemmelige venninne (2014), som han ble nominert til Oscar for. Han driver nå animasjonsstudioet Ponoc sammen med produsent Yoshiaki Nishimura.

Japan 2017
Regissør Hiromasa Yonebashi, Giles New
Manus Hiromasa Yonebashi, Riko Sakaguchi
Fotograf Toru Fukushi
Produsent Yoshiaki Nishimura
Produksjonsselskap Studio Ponoc, Nippon TV
Distribusjon Selmer Media
Språk Norsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 103 min
Seksjon Barnas Sørfilm
Genre Coming-of-age Animation Drama