close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Matangi / Maya / M.I.A.

Rapper, aktivist, klesdesigner og musikkprodusent, og kjent for hits som «Paper Planes» og «Bad Girl». M.I.A er verdenskjent og superstjerne, men hun er ikke som kjendiser og popartister flest. Hun ble født på Sri Lanka som Mathangi ‘Maya’ Arulpragasam, og som datter av lederen for en av de mest kjente tamilske opprørsgruppene på øya måtte hun flykte til England 9 år gammel.

I dette fyrverkeriet av en dokumentar blir vi kjent med mennesket og aktivisten bak aliaset M.I.A. Vi følger Maya fra barndommen i borgerkrigsrammede Sri Lanka, via oppveksten i London til global popstjernestatus. Og vi får se hvordan hennes røtter og familiens involvering i konflikten, samt opplevelsen av å være innvandrer i Øst-London, har formet hennes politiske og kunstneriske ambisjoner og holdninger. Her slenges verbale knyttneveslag ut i ulike retninger, mot rasister og innvandringskritikere, mot popkulturens hysteri og kjendistørst, medienes fordummende journalistikk og sist men ikke minst mot fortielsen av folkemordet på tamilene i hennes hjemland.

Med en kombinasjon av musikkvideoer, private opptak fra M.I.A.s oppvekst og intervjuer maler regissør Steve Loveridge et personlig portrett av en av musikkindustriens mest fascinerende, provoserende og aktuelle artister. PEG

Steve Loveridge er en kunstner og filmskaper fra London. Han har tidligere laget kortfilmen No Experienece Necessary (2002). Matangi / Maya / M.I.A. er hans først helaftens dokumentarfilm.

M.I.A.-KLUBB PÅ BLÅ: Etter førpremieren på filmen 15. november arrangerer vi etterfest og klubbkveld på utestedet Blå. Dans deg inn i natta, vi lover spennende DJs! Gratis og åpent for alle! Aldersgrense: 20 år.  

Sri Lanka, USA, UK 2018
Regissør Steve Loveridge
Produsent Lori Cheatle, Andrew Goldman, Paul Mezey
Produksjonsselskap Cinereach, Doc Society
Språk Engelsk, tamil
Undertekst Norsk
Visningsformat -
Spilletid 96 min
Seksjon Dok Sør, Publikumsprisen, Spesialvisning
Genre Documentary Music