close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Pig

Filmregissøren Hasan går på veggene av frustrasjon, kjedsomhet og kjærlighetssorg. Han er blitt svartelistet av regjeringen, og har ikke kunnet lage film de siste to årene. Hans favorittskuespiller og tidligere elskerinne, Shiva, er i ferd med å lage en film sammen med hans erkefiende og rivaliserende regissør, Sohrab. Men verst av alt: Én etter én er Irans mest kjente filmskapere blitt tatt av dage på bestialsk vis av en mystisk seriemorder, men morderen viser ingen tegn til å være interessert i Hasan.

«Ta det med ro, gutten min, han sparer deg til slutt», forsikrer moren hans da han dypt fornærmet søker trøst hos henne. Hvorpå Hasan sint og usikker drar på fest, drikker seg snøblind – og havner i forviklinger som gjør at han plutselig selv utpekes som gjerningsmann.

The Pig er Mani Haghighis oppfølger til publikumsfavoritten A Dragon Arrives!. Og det er overraskende at ikke også årets film krones med et utropstegn i tittelen: «Pig» er ordet filmens seriemorder skjærer inn i pannebrasken på sine ofre. En mildt sagt energisk og helsprø svart komedie om sensur og om kunstneres forfengelighet, ego og usikkerhet. PEG

Mani Haghighi (f. 1969) er en iransk teaterinstruktør, skuespiller og filmskaper. Han har bakgrunn innen filosofi og kulturstudier og har laget både dokumentar og spillefilm siden debuten i 2004. I flere av sine filmer blander han elementer fra komedie og annen sjangerfilm med syrlig samfunnskritikk. Haghighi er en av hovedgjestene på årets Film fra Sør-festival.

 

Iran 2018
Regissør Mani Haghighi
Manus Mani Haghighi
Fotograf Mahmoud Kalari
Skuespillere Hasan Majuni, Leila Hatami, Leili Rashidi, Parinaz Izadyar
Produsent Mani Haghighi
Produksjonsselskap Dark Precursor Productions, Filmiran, Hedayat Film, Tasvir Gostar Pasargad
Språk Farsi
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 108 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Regissørportrett Mani Haghighi
Genre Comedy