close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Princesita

Den middelaldrende Miguel leder en sekt i det sørlige Chile. Han har utpekt 12 år gamle Tamara til å bli sektens dronning – og mor til hans sønn og etterfølger. Først skal hun få hun få gå et år på vanlig skole. Men hun må love å ikke røpe noe til klassekamerater eller lærere om livet de lever.

Premisset for coming-of-age-filmen Princesita kan virke forstyrrende, nærmest perverst. Regissør Marialy Rivas skildrer Tamaras liv med sekten som en idyll badet i perfekt sollys. Som utvalgt er hun omgitt av vennlige mennesker, og gjenstand for Miguels interesse, mens vennene på skolen virker dumme. Under idyllen ligger imidlertid Tamaras uro over å skulle bli voksen. Kan hun stole på at Miguel vil ta henne tilbake? Og hva hvis hun får en datter i stedet for en sønn?

«Du eier ikke din egen kropp», får Tamara høre av de andre kvinnene. Filmens drømmeaktige billedspråk lar oss leve i uvisshet om nøyaktig hvordan sekten kontrollerer henne og de andre medlemmene. Men ett er sikkert: Når Tamara begynner å fatte interesse for skolekameraten Nicolas, står hele sektens framtid på spill. CFO

Marialy Rivas (f. 1976) er en chilensk regissør og manusforfatter. Hun er utdannet ved Chiles nasjonale filmskole, og gjorde seg bemerket med kortfilmene Smog (co-regissert med Sebastián Lelio) og Blokes, som ble vist på Cannes-festivalen. Hennes første spillefilm Young and Wild ble vist på Film fra Sør i 2012.

Chile, Argentina, Spania 2017
Regissør Marialy Rivas
Manus Marialy Rivas, Camila Gutiérrez
Fotograf Sergio Armstrong
Skuespillere Nathalia Acevedo, Marcelo Alonso, Sara Caballero
Produsent Juan de Dios Larrain, Pablo Larrain
Produksjonsselskap Fabula, Casting del Sur, Setembro Cine, Sudestada Cine
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 71 min
Seksjon Nye Stemmer
Genre Drama Coming-of-age