close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Shoplifters

Det sier ikke så rent lite, men Shoplifters er regissør Hirokazu Koreedas kanskje beste film til nå. Årets åpningsfilm på Film fra Sør er et komplekst og nyansert drama, som sedvanlig fra Koreeda. En varm skildring av en familie utenom det vanlige som har mange hemmeligheter, og som må gå uortodokse veier for å få endene til å møtes.

Som tittelen antyder skildrer Shoplifters en gruppe småkriminelle outsidere, som stjeler dagligvarer for å få mat på bordet. En dag bestemmer de seg for å ta til seg en liten jente på seks-syv år som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre.

Koreeda fikk velfortjent den høythengende Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes for Shoplifters. Den ble også unisont hyllet av et internasjonalt kritikerkorps, og treffende omtalt av bransjebladet Variety som en «Oliver Twist for vår tid». Japanske Koreeda har en sjelden sensibilitet når det gjelder å skildre familieliv. Med årets film stiller han utfordrende spørsmål om forskjellen på familier forbundet av blodsbånd og alternative familiekonstellasjoner knyttet sammen av kjærlighet. TF

NB! Det har skjedd en trykkfeil i magasinet. Shoplifters vises med engelske undertekster. 

Hirokazu Koreeda (f. 1962) er en av Japans fremste filmregissører. Han studerte først litteratur, men ombestemte seg og begynte å arbeide som dokumentarfilmskaper. Koreeda har regissert prisvinnende filmer som After Life (1998), Still Walking (2008) og Som far, så sønn (2013), og var en av hovedgjestene under Film fra Sør i 2016.

Japan 2018
Regissør Hirokazu Koreeda
Manus Hirokazu Koreeda
Fotograf Ryûto Kondô
Skuespillere Lily Franky, Kirin Kiki, Sôsuke Ikematsu, Sakura Andô, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi
Produsent Kaoru Matsuoka, Akhiko Yose, Hijiri Taguchi
Produksjonsselskap AOI Promotion, Fuji Television Network, GAGA
Distribusjon Another World Entertainment
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 121 min
Seksjon Åpningsfilm, Publikumsprisen, Hovedkonkurranse
Genre Drama