close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Stronger than a Bullet

Stronger Than a Bullet er historien om en fallen helt. Saeid Sadeghi, filmens hovedkarakter og fortellerstemme, var Irans mest kjente krigsfotograf under krigen mot Irak fra 1980 til 1988, og en lojal tilhenger av revolusjonen og presteregimets krig mot Saddam Husseins Irak. Hans sterke og ladede bilder av syngende soldater på vei til fronten, av falne martyrer og sørgende etterlatte ble brukt av iranske myndigheter til å holde moralen oppe i befolkningen og rekruttere nye soldater.  Men etter som krigens brutalitet ble tydeligere og soldatene stadig yngre – helt ned i 13-års alderen – ble tvilen sådd hos Sadeghi.

I dag møter vi en angrende mann som pines av sin fortid, og som holder seg selv og sine bilder ansvarlig for å ha sendt tusenvis av unge menn og gutter i døden. Regissør Maryam Ebrahimi tar oss med på Sadeghis personlige reise for å mane frem minner og mennesker fra perioden. Gjennom smart klipping og vakre bilder males det frem et sterkt dokument som vitner om krigens bunnløse absurditet. Stronger Than a Bullet er en fortelling om nasjonalisme, ideologi, propaganda og bildets makt. Filmen vant i vår hovedprisen på Tempo-festivalen, Sveriges største dokumentarfilmfestival. PEG

SAMTALE ETTER FILMEN: Maryam Ebrahimi kommer til oss for å snakke om Stronger Than a Bullet, om propaganda og manipulasjon, og hva filmen kan fortelle oss om dagens situasjon i Iran og Midtøsten.

Klassekampen er stolt samarbeidspartner av Det Kritiske Rom

Maryam Ebrahimi (f. 1976) er en produsent og regissør bosatt i Stockholm, født og oppvokst i Teheran. Hun har tidligere produsert dokumentarene I Was Worth 50 Sheep (2010) fra Afghanistan, og No Burqas Behind Bars (2012), som vant en internasjonal Emmy-pris. Stronger Than a Bullet er hennes første film som regissør.

 

PEG

Sverige, Qatar, Frankrike 2017
Regissør Maryam Ebrahimi
Fotograf Zare Zahraie
Produsent Nima Sarvestami
Produksjonsselskap NimaFilm, Doha Film Institute, Arte France
Språk Farsi, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon Det Kritiske Rom, Dok Sør
Genre Documentary