close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Supa Modo

Som mange andre jevnaldrende er ni år gamle Jo besatt av superhelter og dagdrømmer om å være en av dem. Men Jo er ikke helt som andre 9-åringer, hun er syk og ligger på sykehus. Når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve tar hun datteren med seg hjem, så hun kan tilbringe den siste tiden med familien.

Plakater av superhelter dekker veggene på Jos rom, og inspirerer henne til å kjempe videre, men det er ikke alltid like lett. For å trøste og oppmuntre Jo vil storesøster Mwix forvandle lillesøsteren til superhelten Supa Modo. Resten av landsbyen hjelper til, og litt etter litt blir virkeligheten til en fantasi hvor Jo har ekte superkrefter – plutselig kan hun flytte på gjenstander og stoppe tiden!

Supa Modo er en kjærlighetserklæring til filmen som virkelighetsflukt. Med sterke skuespillerprestasjoner viser den oss fantasiens kraft og styrke. Scenene der familien og vennene rundt henne gjør alt de kan for å gjøre Jos drømmer og fantasi om til virkelighet, vil få deg til å smile, le og gråte på en gang. En sjelden kenyansk filmperle om sorg og tap, men der latteren og gleden likevel aldri er langt unna. NB! Norsk undertekst. Anbefalt fra 9 år. PEG

Likarion Wainaina (f.  1987) er en kenyansk filmskaper basert i Nairobi. Han jobber også med teater som skuespiller og regissør, og har jobbet med film i mange fagfunksjoner. Tidligere har han laget flere kortfilmer og regissert for TV.  Supa Modo ble vist under filmfestivalen i Berlin i vinter. 

PEG

Kenya, Tyskland 2018
Regissør Likarion Wainaina
Manus Silas Miami, Kamau Wa Ndung'u, Mugami Nthiga, Wanjeri Gakuru
Fotograf Enos Olik, Volker Tittel
Skuespillere Stycie Waweru, Marrianne Nungo, Nyawara Ndambia
Produsent Sarika Lakhani, Marie Steinmann-Tykwer, Tom Tykwer, Ginger Wilson, Guy Wilson
Produksjonsselskap One Fine Day Films, Ginger Ink Films
Språk Engelsk, kikuyu, swahili
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 74 min
Seksjon Barnas Sørfilm
Genre Drama