close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Angel

Da vi møter 17 år gamle «Babyface» Carlito for aller første gang, forteller han i voice over om sitt kall som tyv. I hans egne øyne er kallet et gudbenådet gen, plantet i hans DNA fra fødselen av. Det tar ikke lang tid for den karismatiske og sjarmerende unggutten å forelske seg i en nykommer på skolen, Ramón, som ikke finner et ubehagelig sprell fra Carlito i kjemitimen særlig underholdende og som resolutt moser nesa hans. En vakker og elegant fyr (spilt av sønnen til skuespiller-legende Ricardo Darin), som fremstår som den perfekte makker for Carlito i hans fremtidige karriere som kriminell.

Carlitos foreldre er av den besteborgerlige og altfor ordentlige typen, og fatter ikke hvilken vei som er staket ut for deres sønn. For Carlitos nye makker er dysfunksjonaliteten enda verre, med en åpenbart kriminell far som også raskt ser Carlitos potensial som den perfekte gangster. Forholdet mellom Carlito og Ramón blir starten på en innbrudds, volds- og drapsturné som etter hvert gir unggutten Carlito økenavnet The Angel of Death.

The Angel er inspirert av historien om psykopaten og seriemorderen Carlos Robledo Puch som tidlig på 70-tallet var ansvarlig for elleve drap og en rekke innbrudd, kidnappinger og voldtekter i Argentina. Allerede som 20-åring ble han fengslet, og han har til nå sonet i over 46 år. Teknisk er denne thrilleren på alle måter strøken, og ikke minst har tidskoloritten en åpenbar coolness som imponerer. Lorenzo Ferro, som spiller Carlito, gjør en helt fenomenal rolle i sin debut som skuespiller.  På produsentsiden finner vi folk som Pedro Almodovar, som bidrar til å gi oss en spennende true crime-historie på det store lerretet. LS

Luis Ortega (f. 1980) er en regissør og manusforfatter fra Argentina. Han er utdannet ved filmskolen Universidad del Cine og Buenos Aires og har regissert fire spillefilmer i tillegg til TV-serier. Med The Angel ble han for første gang tatt ut til filmfestivalen i Cannes i vår.

Argentina, Spania 2018
Regissør Luis Ortega
Manus Sergio Olguin, Luis Ortega, Rodolfo Palacios
Fotograf Julian Apezteguia
Skuespillere Lorenzo Ferro, Chino Darin, Mercedes Moran
Produsent Agustin Almodóvar, Pedro Almodóvar, Leticia Cristi, Pablo Culell, Esther Garcia, Axel Huschewatscky, Matías Mosteirin, Sebastían Ortega, Hugo Sigman
Produksjonsselskap El Deseo, Kramer & Sigman Films, Telefe, Underground Contenidos
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 118 min
Seksjon Hovedkonkurranse
Genre Drama