close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Eternal Feminine

Kjærlighet mellom intellektuelle kan være en vanskelig øvelse. Frida Kahlo og Diego Rivera, Scott og Zelda Fitzgerald, Liv Ullmann og Ingmar Bergman – eksemplene er utallige. Et mindre kjent tilfelle er det stormfulle ekteskapet mellom en av Mexicos største forfattere, Rosario Castellanos, og den notorisk utro filosofektemannen, Ricardo Guerra. Gjennom smakfull og avdempet tidskoloritt blir det elegant klippet mellom duoens første møte på midten av femtitallet, til de velger å prøve forholdet igjen på starten av syttitallet.

Filmens aller sterkeste kort er skuespillet. Særlig Karina Gidi og Daniel Giménez imponerer stort som de godt voksne utgavene av Rosario og Ricardo. Samspillet dem imellom får godt frem den gjensidige respekten og de mange irritasjonsmomentene som ofte preger forhold mellom sterke personligheter. Gidi har for øvrig vunnet flere priser i hjemlandet for sin innsats i filmen, blant annet under Guadalajara International Film Festival. The Eternal Feminine er først og fremst et drivende godt kammerspill, men også et innsyn i et meget interessant, og for mange i Norge ukjent forfatterskap. JS

Natalia Beristáin (f. 1981) er født i Mexico by og utdannet ved Centro de Capacitación Cinematográfica i samme by. Etter å ha laget to kortfilmer, spillefilmdebuterte hun med No queiro dormir sola i 2012. Hun er nominert til Mexicos nasjonale filmpris for begge sine spillefilmer, og har også regissert for TV.

Mexico 2017
Regissør Natalia Beristáin
Manus Javier Peñalosa Mariá Renée Producio
Fotograf Dariela Ludlow
Skuespillere Karina Gidi, Daniel Giménez Cacho, Tessa Ia, Pedro de Taviro
Produsent Maria Jose Cordova, Rafael Ley, Gerardo Moran, Stacy Perskie
Produksjonsselskap Woo Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Nye Stemmer
Genre Drama Historical