close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The River

Ikke så mye som et ord, et steg, eller et støvkorn som virvles opp fra bakken virker tilfeldig i denne fantastisk iscenesatte filmen. Til å begynne er det bare gulbrun leire å se, så langt øyet rekker. Fem brødre lever under farens strenge disiplin et sted på steppene i Kazakhstan. De jobber på gården, lager murstein av bare møkka og leker med hverandre. Så oppdager de elva – og alt blir forandret.

Det glitrende elvevannet er noe mangetydig i The River. Den er en oase for guttene, et avbrekk fra hverdagen hjemme. Den er også farlig, med strie strømmer. Og den peker mot en større verden der ute. På segway og med nettbrettet under armen kommer snart en ny gutt på besøk til gården, og han utfordrer søsknene til å svømme over til den andre siden.

The River er både enkel og kompleks. Den handler om en gutteflokk og deres erfaringer, på godt og vondt, med å gjøre opprør mot voksenverdens regler. Samtidig har filmen også noe tidløst og gåtefullt, nærmest mytologisk ved seg. Og så er den veldig vakker. Hvis du synes det viktigste ved film er visuell nytelse, er The River reine himmelriket. CFO

Emir Baigazin (f. 1984) er en regissør, produsent og skuespiller fra Kazakhstan. Han er utdannet ved landets nasjonale kunstskole, og ble oppdaget av flere store internasjonale filmfestivaler før han laget sin første spillefilm i 2013. Baigazin er en av hovedgjestene ved årets Film fra Sør. 

 

Kazakhstan, Polen, Norge 2018
Regissør Emir Baigazin
Manus Emir Baigazin
Fotograf Emir Baigazin
Skuespillere Zhalgas Klanov, Eric Tazabekov, Zhasulan Userbajev, Ruslan Userbajev, Bagdaulet Sagindikov, Sultanali Zjaksybek, Kuandyk Kystykbajev, Aida Iljaskyzij
Produsent Emir Baigazin, Klaudia Smieja, Hilde Berg, Ludmila Cvikova
Produksjonsselskap Emir Baigazin Production, Madans, Norsk Filmproduksjon, Ludmila Cvikova C&P
Språk Kazakh
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 108 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Regissørportrett Emir Baigazin
Genre Drama Coming-of-age