close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tårnet

Tårnet handler om Wardi, en elleve år gammel jente som er fjerde generasjons flyktning fra Palestina. Familiens hus er et tårn i en flyktningleir i Libanon, der hver generasjon bygger på en etasje. Wardis oldefar Sidi har bodd i leiren siden han flyktet fra sitt hjem i 1948. Nå er han døende, men har hele livet holdt fast ved drømmen om å flytte tilbake, og bærer nøkkelen til huset der hjemme som en amulett rundt halsen.

Når Wardi begynner å lete seg gjennom familiehistorien for å forstå mer av oldefarens tapte håp, får hun for første gang høre om al-Nakba eller «katastrofen», fordrivelsen fra det som var Palestina.

Tårnet er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter Mats Grorud da han bodde i en flyktningleir i Beirut. Den kombinerer dukkeanimasjon og 2D-animasjon for å gi liv til det som er blitt en rørende og engasjerende fortelling. PEG

Klassekampen er stolt samarbeidspartner av Det Kritiske Rom.

Mats Grorud er en norsk regissør og animatør, utdannet ved Høgskolen i Volda i tillegg til studier utenlands. Han har tidligere regissert kortfilmene JuleNilssen og Min bestemor Beijing. Grorud driver sitt eget animasjonsbyrå Nubbsjangs Productions. Tårnet hadde premiere under den prestisjetunge internasjonale animasjonsfestivalen Annecy i sommer.

Frankrike, Sverige, Norge 2018
Regissør Mats Grorud
Manus Mats Grorud
Fotograf Sara Sponga, Nadine Buss
Skuespillere Romina Adl Kasravi, Mikhalis Koutsogiannakis, Aissa Maiga, Mohamed Bakri, Morad Hassan
Produsent Frode Søbstad, Patrice Nezan, Laurent Versini, Annika Hellström
Produksjonsselskap Les Contes Modernes, Cinenic Films, Tenk.tv
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 74 min
Seksjon Det Kritiske Rom, Politisk Animert, Publikumsprisen
Genre Drama Animation