close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Would You Like to Stargaze?

Med sin splitter nye film Would You Like to Stargaze går den kazakhstanske filmskaperen Emir Baigazin i en ny retning. Verden er svart/hvit, med regn og tåke i stedet for gnistrende sollys, og vi befinner oss i storbyen, i alle fall til å begynne med.

Arman, en ung, fattig mann, holder til på kjøkkenet til en fastfood-restaurant. Så møter han Zhanna, en kvinne fra høyere opp på den sosiale rangstigen, men som Arman må hjelpe med penger fordi hun har mistet kredittkortet sitt. Han blir betatt, følger etter henne, og de to tilbringer en kveld i hverandres selskap. Mens reisen tar dem opp i de snødekte fjellene over byen med taubane, får Arman vite mer om Zhannas fortid og kjærlighetsliv enn han egentlig ønsker.

Det svart/hvite filmfotografiet kler virkelig denne historien om ufullendt kjærlighet. Den får fram det stemningsfulle i Emir Baigazins bruk av lys og skygge, og også hans slektskap med noen av filmens mest særegne fortellere: Aki Kaurismäki, Jim Jarmusch, Bela Tarr og Andrej Tarkovskij. Eller du kan gi blaffen i referansene og bare nyte skjønnheten og melankolien som den er. CFO


Emir Baigazin (f. 1984) er en regissør, produsent og skuespiller fra Kazakhstan. Han er utdannet ved landets nasjonale kunstskole, og ble oppdaget av flere store internasjonale filmfestivaler før Harmony Lessons i 2013. Baigazin er en av hovedgjestene på årets Film fra Sør-festival.

Kazakhstan 2018
Regissør Emir Baigazin
Manus Emir Baigazin, Maja Akisjeva
Fotograf Kairat Temirgaliyev
Produsent Emir Baigazin
Produksjonsselskap Emir Baigazin Production
Språk Russian
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 72 min
Seksjon Regissørportrett Emir Baigazin
Genre Drama