close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Punk Daydream

Ødelagte hjem, fattigdom og korrupsjon: Dette er hva punkeren Eka og hans venner Kempot og Edo reflekterer over i sin søken etter mening i samfunnet de lever i. Ikke bare er de punkere, men de er det i Indonesia, verdens største muslimske land. Her er tanke- og væremåten deres er enda mer på kant med det etablerte enn i vestlige land.

Deler av utenforskapet handler om at ungdommene har tatoveringer og piercinger i ansiktet, noe som gjør at Eka har blitt kastet ut hjemmefra. Filmens andre hovedspor handler om en annen gruppe med ansiktspryd, nemlig urfolket i landet. De sliter med å opprettholde sin tradisjonelle livsstil og identitet, og de mister stadig mer av sine leveområder i skogen til kapitalismens klør.

A Punk Daydream sammenstiller pønkerne i Jakarta-slummen med urfolket i jungelen på en veldig interessant måte. Den undersøker tatoveringsstigmaet de to gruppene har vært utsatt for i Indonesia, og lar oss reflektere over hva det vil si å søke frihet og identitet, og ha tilhørighet til et sted. Det er en vakker, dvelende og ofte rørende film som om vår åndelige forbindelse til jorden gjennom musikk. Samtidig er det også en film om opprør, hvor punken, akkurat som i Vesten, blir et energisk musikalsk uttrykk for raseri, frustrasjon og opposisjon.

NB! Kortfilmen Santa Rosa (6 min) vises som forfilm foran alle visningene av A Punk Daydream. Amat Escalante var gjest på Film fra Sør-festivalen i 2016 da han presenterte filmen Det Fremmde, men musikk av det norske støybandet MoE. Til slippet av bandets nye plate La Bufa har Escalante laget en musikkvideo til låta Santa Rosa, skutt på 16 mm analog film. Tema i videoener knyttet til en grusom voldtektssak som fant sted i den meksikanske landsbyen ved samme navn for noen år siden. 

Jimmy Hendrickx (f. 1979) er en belgisk regissør og skuespiller. Han har tidligere laget flere kortfilmer og dokumentarer som er blitt godt mottatt, blant annet A Hong Kong Opera (2014). A Punk Daydream har han utviklet over mange år, og filmen hadde premiere på filmfestivalen i Rotterdam i januar i år.

publikumsprisen-pos

Belgia, Indonesia 2019
Regissør Jimmy Hendrickx
Manus Jimmy Hendrickx, Kristian Van der Heyden
Fotograf Jimmy Hendrickx
Produsent Kristian van der Heyden
Produksjonsselskap Harald House
Språk Indonesisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon Dok Sør, Publikumsprisen
Genre Documentary