close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

August

Vi er på Cuba, sommeren 1994. I kjølvannet av Sovjetunionens sammenbrudd prøver USA å ta knekken på det kommunistiske Cuba, og utvider sin handelsblokade av landet, noe som utløser matmangel og hyppige strømbrudd. Mange kubanere velger å flykte fra landet på hjemmelagede flåter, og for 14 år gamle Carlos snur flyktningkrisa opp ned på tilværelsen. 

Landsbyen nord på Cuba hvor han bor med foreldre og sin gamle bestemor blir snart selve episenteret for massemigrasjonen. Stadig flere naboer og venner velger å flykte. Også Carlos’ familie sliter økonomisk, men foreldrene prøver å skjerme ham fra konsekvensene. Midt oppe i kaoset opplever Carlos en seksuell oppvåkning: Det er sommerferie, han henger rundt med venner, forelsker seg for første gang, men får også føle sjalusi og kjærlighetssorg.

I sin debutfilm forteller regissør Armando Capó en drivende oppveksthistorie med noen slående vakre scener. Noen av dem er fulle av nostalgi, som når Carlos og vennene hans sitter på en ruin og stirrer ut over havet mens de deler et stykke brød. Slik tegner filmen en enkel, men flott kontrast mellom lengselen etter barndommens tapte uskyld og de dramatiske begivenhetene som utspiller seg. 

Armando Capó (f. 1979) er en regissør og manusforfatter fra Gibara sørøst på Cuba. Han har tidligere laget flere kortfilmer, både fiksjon og dokumentar. Manuset til sin debutfilm August har han utviklet over flere år, blant annet i samarbeid med filmfestivalen Sundance. Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto tidligere i høst. 

Cuba, Costa Rica, Frankrike 2019
Regissør Armando Capó
Manus Armando Capó, Abel Arcos Soto
Fotograf Javier Labrador Deulofeu
Skuespillere Damian Guerrero, Alejandro Machado, Glenda Dominguez, Luis Ernesto Barcenas
Produsent Marcela Wsquivel
Produksjonsselskap La Feria Producciones
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Horisonter
Genre Drama