close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Buoyancy

Så mange som 200.000 gutter og menn lever og jobber som slaver om bord på fiskebåter i Sørøst-Asia. Fiksjonsfilmen Buoyancy gir et bilde av hvor brutal tilværelsen deres kan være, i sin skildring av skjebnen til Chakra – en 14 år gammel gutt som har rømt fra Kambodsja til Thailand. Hans håp er å bli uavhengig av familien sin og tjene gode penger, men om bord på fisketråleren han blir lurt om bord i, venter en helt annen virkelighet enn han har blitt forespeilet. En virkelighet han raskt må tilpasse seg for å overleve.

Regissør og manusforfatter Rodd Rathjen er australier, men har basert filmen på omfattende intervjuer med hjelpeorganisasjoner, kambodsjanere og overlevende fra slavebåtene. Med Buoyancy viser han at fortellerkunst kan formidle andre livsformer enn den man selv lever i på en svært troverdig måte. Selv om Buoyancy er fiksjon, kunne fremstillingen av livet om bord på fisketråleren like gjerne vært virkelig.

Med sparsom dialog og desto større fokus på talende handlinger og bilder er Buoyancy en dvelende og poetisk thriller. Den skrøpelige fisketråleren hvor mesteparten av filmen foregår, alene ute på havet, er i seg selv et bilde på hvordan de umenneskelige forholdene i fiskeindustrien ikke blir sett av omverden. Fangene om bord på tråleren er like hjelpeløse som fisken som spreller foran kamera. 

Rodd Rathjen (f. 1981) er en regissør og manusforfatter fra småbyen Colbinabbin i Australia. Han er filmutdannet ved Victorian College of Art, og fikk premiere på sin første kortfilm Tau Seru på Cannes-festivalen i 2013. Buoyancy er hans første spillefilm.

publikumsprisen-pos

Australia 2019
Regissør Rodd Rathjen
Manus Rodd Rathjen
Fotograf Michael Latham
Skuespillere Sarm Heng, Thanawut Kasro, Mony Ros
Produsent Samantha Jennings, Kristina Ceyton, Ruta Walsh
Produksjonsselskap Causeway Films
Språk Khmer, thai, burmesisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Nye Stemmer, Publikumsprisen
Genre Drama