close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Godt nyttår, Chile

Det er et gruppeportrett vi får se i Godt nyttår, Chile. Filmen følger et nettverk av ressurssterke familier fra byen som har flyttet ut på landsbygda ved foten av Andesfjellene. Her skal de leve annerledes, men det ligger også større forandringer i lufta. Handlingen er lagt til 1990, da Chile skal bli et demokrati igjen etter 17 år under Pinochets militærdiktatur.                    

Slik sett blir skildringen av de unge idealistene kanskje også et slags miniatyrbilde av Chile. I tillegg er filmen en oppvekstskildring. For mens de voksne er opptatt med praktiske problemer, som å skaffe strøm, legge rør og håndtere stadige og hissige skogbranner, har barna en gigantisk lekeplass av skoger og elveløp å boltre seg på. Blant dem er 16 år gamle Sofia, som har kommet hit med faren sin, men som føler større slektskap til sin fraværende musiker-mor. Hun har en beundrer i den sjenerte Lucas, mens den litt eldre gutten Ignacio, som suser rundt på motorsykkel, viser henne vei til voksenlivet. Men hva slags person vil Sofia egentlig være, og hvem kan hun bli?

Gjennom de unges søken, de voksnes motsetninger og den provisoriske landsbyens kaos klarer regissør Domingo Sotomayor å fange forandring, i all dens sårbarhet og usikkerhet. Bildene er vakre, ofte drapert i støv og motlys, og mangfoldet i det lille samfunnet er reflektert i et variert lydspor med poplåter, klassisk og folkemusikk. 

Dominga Sotomayor Castillo (f. 1986) er en regissør, manusforfatter og produsent fra Santiago, Chile. Hun startet sitt eget produksjonsselskap Cinestación etter endt filmutdanning, og har arbeidet både med kortfilm og spillefilm. Sotomayor slo igjennom med From Thursday Till Sunday i 2012 og ble første kvinne til å vinne hovedprisen på Locarno-festivalen i Sveits i fjor med Godt nyttår, Chile

publikumsprisen-pos

Chile, Brasil, Argentina, Nederland, Qatar 2018
Regissør Dominga Sotomayor Castillo
Manus Dominga Sotomayor Castillo
Fotograf Inti Briones
Skuespillere Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro
Produsent Dominga Sotomayor Castillo, Rodrigo Teixeira
Produksjonsselskap Cinestación, RT Features
Språk Spansk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 110 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Regissørportrett Dominga Sotomayor Castillo, Publikumsprisen
Genre Drama