close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Long Day’s Journey Into Night

Tragisk kjærlighet og tapte minner. En mystisk grønnkledd kvinne, et fotografi med et telefonnummer skriblet på baksiden, en trylleformel skjult i en roman – og en magisk bordtennisracket (!). Long Day’s Journey Into Night er en slags detektivhistorie, men har mye mer til felles med Alfred Hitchcocks Vertigo enn med TV-krim.

Filmen har tre hovedkarakterer. Eks-kriminelle Luo Hongwu har vendt tilbake til hjembyen Kaili på jakt etter Wan Quiwen, sitt livs store kjærlighet. Hun er forsvunnet, mens Luos barndomsvenn og nemesis, gangsteren Wildcat, fortsatt kaster skygge over Luos liv etter sin død. På leting etter Wan havner Luo på en rekke merkelige steder, og han føler seg stadig mer fanget av sin egen erindring. Hva skal han gjøre med disse ofte smertefulle minnene om fortida?

Long Day’s Journey Into Night har satt publikumsrekord for arthouse-film i Kina. Å se den er blitt sammenliknet med å drømme i våken tilstand, som sier noe om regissør Bi Gans vilt oppfinnsomme og vakre veksling mellom realisme og billedpoesi, og mellom fortid og nåtid. Filmen avsluttes med en timelang sekvens i 3D hvor noen av filmens mange tråder til slutt samles.

Bi Gan (f. 1989) er regissør, manusforfatter, fotograf og poet. Han bestemte seg for å bli filmskaper etter å ha sett Andrej Tarkovskijs Stalker som tenåring, og laget sin første kortfilm i 2010. Han vant en rekke priser for sin første spillefilm Kaili Blues (2015) som i likhet med hans nyeste film utspiller seg i hjembyen Kaili i Guizhou-provinsen.

publikumsprisen-pos

Kina, Frankrike 2018
Regissør Bi Gan
Manus Bi Gan
Fotograf Yao Hung-i, David Chizallet, Dong Jingsong
Skuespillere Huang Jue, Tang Wei, Lee Hong-Chi, Sylvia Chang, Chen Yongzhong
Produsent Shan Zuolong, Charles Gillibert, Li Xiaonan, Zhang Guanren
Produksjonsselskap Dangmai Films, Huace Pictures, CG Cinema, Zhejiang Huace
Språk Mandarin
Undertekst Engelsk
Visningsformat 3D DCP
Spilletid 138 min
Seksjon Nye Stemmer, Publikumsprisen