close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Midnight Family

Mexico By har 9 millioner innbyggere, men bare 45 offentlige ambulanser. En uholdbar situasjon som gir private aktører stort handlingsrom til å kapre kunder. Midnight Family er et gripende og galgenhumoristisk portrett av en av dem, familien Ochoa, som overlever på driften av sin private ambulanse. i Men konkurransen i markedet er brutal.   

17 år gamle Juan er den oppsiktsvekkende unge og tøffe motoren i familiens nattgeskjeft. Faren Fer forsøker å henge med i svingene, men er overvektig og sliter med hjertet. Av og til er også minstemann med, mens storesøster holder fortet hjemme. Men det er ambulansen familien lever av, og i jakten på den neste ulykkelige kunden som kan betale for seg, må de legge seg på hjul hver gang politiradioen melder om en ulykke. Det skaper halsbrekkende og fortvilte situasjoner hvor man virkelig kan begynne å lure på hvor meksikanske myndigheter har hodene sine.  

Midnight Family er glimrende filmet, klippet og lydlagt. Luke Lorentzen har både foto og regi, og er flue på veggen i ambulansen hvor mye av handlingen finner sted. Han fanger både de oppjagede og de nedtrykte stemningene på underfundig vis, og gir oss et levende, spennende og tankevekkende portrett av en familie som jobber beinhardt, men som sliter med å få mat nok på bordet.

Luke Lorentzen (f. 1993) har norske aner, men bor i Brooklyn i New York og er utdannet innen kunsthistorie ved Stanford-universitetet. Midnight Family er hans første helaftens dokumentarfilm. Han har tidligere laget kortdokumentaren Santa Cruz del Islote (2014), også det et familieportrett, om fiskere i Colombia.

publikumsprisen-pos

Mexico, USA 2019
Regissør Luke Lorentzen
Fotograf Luke Lorentzen
Produsent Luke Lorentzen, Elena Fortes Acosta
Produksjonsselskap No ficcion, Hedgehog
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Dok Sør, Publikumsprisen
Genre Documentary