close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Oldboy

Oldboy vant Grand Prix på Cannes-festivalen i 2003, og vil bli stående ikke bare som Park Chan-wooks definitive gjennombrudd, men som en av de største filmkunstverkene etter årtusenskiftet. Den er blodig, brutal, banebrytende og briljant, og utfordrer både intellekt og sanseapparat.

Filmen er andre del av det som skulle bli Parks hevn-trilogi. Vi møter en ganske ordinær mann som uten forklaring blir kidnappet og holdt fanget i en mørk celle i femten lange år. Mens han sitter inne, får han vite at kona er drept og at han selv er mistenkt for udåden. Han sverger hevn, men aner ikke hvem som har gjort dette mot ham, eller hvorfor. Oldboy er full av visuelle nyskapninger, støttet av bemerkelsesverdig foto. Lyssettingen, mørk og majestetisk, så vel som musikken - en blodig blanding av vals, tango og tekno –bidrar til filmens overskuddsestetikk.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Sør-Korea 2003
Regissør Park Chan-wook
Manus Park Chan-wook, Lim Joon-hyung, Hwang Jo-yun
Fotograf Chung Chung-hoon
Skuespillere Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jung
Produsent Kim Dong-joo
Produksjonsselskap CJ Entertainment, Moho Film, Stone Comics Entertainment, TMS Entertainment
Språk Koreansk
Undertekst Norsk
Visningsformat 35mm
Spilletid 119 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Action Drama Mystery Thriller