close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Kingmaker

Imelda Marcos er diktatorfruen fra Filippinene som ble verdenskjent for sin ekstravagante livsstil, sin samling av over 3000 par sko, og sin grandiose personlighet. Dermed er hun midt i blinken for dokumentarist Lauren Greenfield, kjent for sine kritikerroste filmer om ekstremt rike og materialistiske mennesker.

Med Imelda ved sin side styrte Ferdinand Marcos Filippinene i to tiår. Familien stjal millioner fra statskassa til eget forbruk før deres korrupte, gjeldstyngede og ekstremt brutale regime ble styrtet i 1986 og de måtte flykte i eksil. Nå er førstekvinnen tilbake i landet, og filmen følger Imeldas forsøk på å få sønnen Ferdinand «Bongbong» Marcos Jr. inn i maktens korridorer. Ikke ulikt måten hun med stort hell bygget opp sin nå avdøde ektemanns sterke stilling – i og utenfor Filippinene.

Greenfield stikker hull på Imeldas fasjonable fasade, og gir oss et underfundig og tidvis ganske så komisk portrett av diktatorfruen som har for vane å dele ut rykende ferske sedler fra pengepressen til landets fattige. Resultatet er en skremmende påminnelse om hvor rosenrødt et tidligere diktatur kan fremstå for et folk som trenger mat på bordet.

Lauren Greenfield (f. 1966) er utdannet ved Harvard-universitetet og er fotojournalist og dokumentarfilmskaper. Hun er kjent for dokumentarer som The Queen of Versailles (2012) som vant pris på filmfestivalen i Sundance og Generation Wealth (2018).

publikumsprisen-pos

Filippinene, USA, Danmark 2019
Regissør Lauren Greenfield
Manus Lauren Greenfield
Fotograf Shana Hagan, Lars Skree
Produsent Lauren Greenfield, Frank Evers
Produksjonsselskap Evergreen Pictures, Candescent Films
Språk Engelsk, filipino
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 101 min
Seksjon Dok Sør, Publikumsprisen