close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tremors

Jakten på lykke har en svært høy pris i Jayro Bustamantes andre spillefilm. Tremors er film nummer to i en slags trilogi om sosialt utstøtte i Guatemala – sammen med Ixcanul og The Weeping Woman – og følger familiefaren Pablo. I aller første scene kastes vi rett inn i det opprivende øyeblikket da familien får vite at Pablo er forelsket i en annen mann. Hendelsen ryster bokstavelig talt ved grunnvollene i den evangelisk kristne familiens tilsynelatende perfekt overklassetilværelse.

De siste årene har gitt oss flere historier om skeive karakterer som tvinges til å undertrykke sitt sanne jeg på grunn av samfunnet rundt dem. Sjelden har det blitt gjort så gripende og nyansert som i Tremors. Pablo tvinges til å ta et valg, og det finnes ingen gode alternativer.

Dette er en intelligent film, gripende og velfortalt om måten homofobi gjennomsyrer et samfunn på. Fokuset ligger på de små, intime detaljene, og det er her filmen virkelig briljerer, uten et øyeblikk å miste grepet om den overhengende tematikken. 

Jayro Bustamante (f. 1977) fra Guatemala har bodd, arbeidet og studert film i flere land. Han slo igjennom i 2015 med Ixcanul, som ble vist på filmfestivaler over hele verden, og han har senere laget to spillefilmer som fullfører en triologi fra det moderne Guatemala. Bustamante er en av regissørene i fokus på årets festival.

publikumsprisen-pos

Guatemala, Frankrike, Luxembourg 2019
Regissør Jayro Bustamante
Manus Jayro Bustamante
Fotograf Luis Armando Arteaga
Skuespillere Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas Zebadúa, Diane Bathen, María Telón
Produsent Gérard Lacroix, De Jesus Peralta Orellana Marina, Olivier Père, Nicolas Steil, Edgard Tenembaum
Produksjonsselskap Tu Vas Voir Productions, La Casa de Production, Memento Films Production, Iris Productions, Arte France Cinéma
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 107 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Regissørportrett Jayro Bustamante, Publikumsprisen
Genre Drama