close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

We Are Thankful

I en bosetting i utkanten av en sørafrikansk by møter vi den pengeløse og arbeidssøkende Siyabonga, en ung mann som går med en drøm om å bli skuespiller. Etter å ha lest om en film som skal spilles inn i byen, bestemmer han seg for å gjøre det han kan for å bli delaktig i prosjektet.

We Are Thankful er en hybridfilm som gjenforteller den faktiske historien om hvordan regissør Joshua Magor møtte hovedrolleinnehaver Siyabonga. Handlingen kommer likevel i annen rekke, her ligger fokuset på hverdagslivet i townshipen.  Forsøk på å tyvlåne wifi fra rike umlungus (hvite), og vanskelighetene med å skaffe seg skyss inn til byen, blir situasjoner som speiler Sør-Afrikas store sosiale ulikheter. Filmen har en observerende rytme, og mens kameraet følger miljøet karakterene beveger seg i, sanser vi også mye av handlingen som foregår utenfor bildet takket være et glimrende lydarbeid.

Magor har laget en afrikansk indiefilm som ble trukket frem som en av favorittene fra årets Slamdance-festival, der den også vant pris for beste skuespiller.

Joshua Magor (f. 1991) er en manusforfatter, regissør og filmfotograf fra Sør-Afrika som ble utdannet ved filmskolen i London. Etter flere prisvinnende kortfilmer, debuterte han med We Are Thankful på filmfestivalen i Locarno. Den har siden blitt vist på en rekke andre festivaler, og blant annet vunnet pris for beste skuespiller under årets Slamdance-festival.

publikumsprisen-pos

Sør-Afrika 2018
Regissør Joshua Magor
Fotograf Cem Demirer
Produsent Joshua Magor & Bronwyn Coburn
Produksjonsselskap Other People
Språk Engelsk, zulu
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Nye Stemmer, Det Kritiske Rom, Publikumsprisen
Genre Hybrid Drama

850x250bannerMarta