close

The Tatsumi Exhibition 2011

Film fra Sør og Norsk Filminstitutt ønsker deg velkommen til Tatsumi-utstilling på Filmens hus fra 7. til 16. oktober.

Av 29. sep 2011

– Jeg har vært fan av Yoshihiro Tatsumis tegneserier i over tyve år, sier den singaporske regissøren Eric Khoo om den japanske tegneseriemesteren hvis liv og kunstverk tjener som bakgrunnsmateriale for Khoo nyeste film Tatsumi.

Resultatet av Khoos fascinasjon for en av Japans mest kjente tegneseriekunstnere er en glitrende animert portrettfilm som blander Tatsumis egen biografi og kunstverk på elegant vis.

I 1950-årene utviklet Tatsumi den såkalte gekiga-stilen innen japansk tegneseriekunst, trykte sitt kunstneriske manifest på 150 postkort og sendte det til avisene. Han sto for et gjennombrudd i det moderne japanske tegneserielandskapet ved å distansere seg fra den populærkulturelle mangaen som i hovedsak var rettet mot barn og unge. Tatsumi bidro slik til å endre mangaens status, ved å insistere på å skille ut en egen gren for voksen manga.

Eric Khoo er en av hovedgjestene på årets Film fra Sør. I samarbeid med Norsk Filminstitutt er vi glade for å invitere vårt publikum til The Tatsumi Exhibition 2011.

Utstillingen vil presentere stillbilder fra Tatsumi og fra produksjonen av filmen. Ambisjonen er å gi vårt publikum en eksklusiv mulighet til å fordype seg både i tegneseriemesterens og filmregissørens kunstneriske univers.

På utstillingsåpningen fredag 7. oktober får du sjansen til å møte Eric Khoo og høre hans erfaringer fra arbeidet med Tatsumi og sine tanker om filmproduksjon og regi.

– Etter å ha lest Tatsumis 800 sider lange selvbiografiske tegneserie A Drifting Life i 2009 tenkte jeg på det hver natt. Jeg gikk tilbake til de eldre historiene hans og leste dem om igjen. Ideen om å lage en film om Tatsumi vokste i meg og til slutt måtte jeg bare sette ideen ut i live, sier Khoo om hvorfor han ville lage en hyllestfilm til en av de store mesterne innen japansk manga.

Les mer om utstillingen her.
Les om Tatsumi her.

The Tatsumi Exhibition 2011
Sted: Filmens Hus, 2. etasje.
Tid: 7. oktober – 16. oktober

Program utstillingsåpning
Tid: Fredag 7. oktober kl 18:00.
Filmvisning: Tatsumi, Eric Khoo, 2011 Singapore (starter kl 19:00.)
Artist Talk: Brynjar Bjerkem i samtale med regissør Eric Khoo.