close

Gratis animevisninger på Ringen

Mangapolis skifter navn til Mangapolis EpiCon, og en ny to-dagers fantasy convention åpner dørene under Film fra Sør-festivalen. Vi gleder oss veldig og varmer derfor opp med tre gratis animéfilmer under Oslo Comics Expo 11-13. juni.

Av , foto: Johnny Vaet Nordskog 13. mai 2015

I 2014 utvidet Mangapolis, festivalens hylleste til den gale og geniale animesjangeren, til et heldagsevent på Filmens hus. I tillegg til et rikt program med animefilm, var det stands med aktører som Neo Tokyo, Outland m.fl. I tillegg til kortspill, dataspill, fantasytegnig, ansiktsmaliing med mer. I 2015 utvider vi konseptet med én dag – og skaper en liten minifestival innenfor rammen av Film fra Sør festivalen. Det blir flere animevisninger, men også utvidede muligheter til å oppleve flere sider ved fantasyuniverset; med flere stands, cosplay, kortspillturneringer med mer.

- Mangapolis EpiCon er noe vi håper å videreutvikle i årene som kommer – for å skape en ny fantasy convention som kan fylle et tomrom innenfor et svært populært kultur-område i byen, forteller Lasse Skagen, kunstnerisk leder.

11-13. juni varmer vi opp høstens store Mangapolis-event. I samarbeid med Oslo Comics Expo, Japan Foundation og Nordisk Film Kino inviterer vi til tre gratisvisninger på Ringen kino. Visningene krever billett, og billettene henter du i billettskranken på Ringen fra 29. mai.
 

MIND GAME
Masaaki Yuasa, Japan 2004 

©2015 The Japan Foundation

Tid: Torsdag 11. Juni kl. 18.00
Sted: Ringen kino

Spenn fast setebeltene og bli med på psykedelisk reise ut av denne verden.

Satoshi Kon og Bill Plympton er to verdenskjente animatører som har lovprist Mind Game,  som en uovertruffen kultfilm med sin svært spesielle mind-expanding stil.

Anarkistisk, psykedelisk og komplett motsatt av det meste av japansk anime for øvrig. Historien følger tegneserietegneren Nishi, en taper som har en crush på en gammel barndomsflamme ved navn Myon. Det passer dårlig for hun er kjæreste med rivalen Ryo. En katastrofe skjer når de tre er sammen på familien til Myons kafé. En gjeng torpedoer stikker innom for å kreve inn noen penger av hennes far. Nishi ender opp med å bli skutt og drept, men historien er definitivt ikke over med det. Nå først starter den for fullt, med en crazy reise fra et møte med Gud og tilbake igjen til reality! Spenn fast setebeltene.

Aldersgrense: 15 år 


GENIUS PARTY
Atsuko Fukushima m.fl, Japan 2007 

©2015 The Japan Foundation

Tid:
fredag 12. Juni kl. 18.00
Sted: Ringen kino

Surreal miks av stilarter som på alle mulig måter gir en heftig bakoversveis! 

Med Genius Party er vi definitivt fortsatt tilstede i et syreaktig og innovativt animeunivers. En antologi med syv korte animefilmer, der vi igjen finner Masaaki Yuasa (Mind Game) – med filmen Happy Machine.

Antologien åpner med animasjonsveteranen Atsuko Fukushima, og involverer en gigantisk ørkenfugl som ser ut som et fugleskremsel fra den tredje verden.

Filmen toner frem som en superkul stilisert musikkvideo som på alle mulig måter gir en heftig bakoversveis. Baby Blue er laget av Cowboy Bebop regissøren Shiniciro Watanabe og et desidert høydepunkt i antologien. Ikke let etter røde tråder som binder de syv bidragene sammen, for de finnes ikke. Er det noe felles er det at det er en surreal miks av stilarter og temaer.

Aldersgrense: 11 år


GENIUS PARTY BEYOND
Mahiro Maeda m.fl, 2008 

©2015 The Japan Foundation

Tid: lørdag 13. juni kl. 15.30
Sted: Ringen kino

Regissørene har fått frie tøyler og resultatet er en fantasifull og feberaktig verden! 

Oppfølgeren til Genius Party (2007) er en ny antologi, som denne gang inkluderer fem animekortfilmer. Som i forgjengeren er grunnpremisset for Genius Party Beyond full kunstnerisk frihet, og det er meningen at regissørene skal leke med sjangeren.

Første film ut er Mahiro Maeda med Gala. Kvalitetsmessig skulle man nærmest tro at innslaget var signert Studio Ghibli. Designet ser kjent ut, men regissøren tillegger en stor dose galskap som topper seg mot slutten. Et annet høydepunkt er Wanwa the Doggie av Shinya Ohira. En liten gutt besøker sin mor på sykeleie, men da en forferdelig storm adskiller dem blir han forfulgt av et ondt monster. Skapningen driver han inn et antall fantasilandskap, som eksploderer i farger og former. Genius Party Beyond suger deg inn i en vill, fantasifull og feberaktig verden. 

Aldersgrense 15 år

 

Mangapolis EpiCon et Film fra Sør prosjekt i samarbeid med The Unibrow Kid.