close

DEN ULTIMATE FESTIVALGUIDEN

Endelig er den her! Høstens, nei årets høydepunkt er på trappene når Film Fra Sør inntar Oslo igjen. Her er vår guide til hva du bør få med deg på årets festival, samt viktig praktisk informasjon.

Av 7. nov 2017

I år arrangeres Film Fra Sør for tjuesyvende gang. Årets program er nok en gang smekkfullt av kvalitetsfilmer fra 82 forskjellige land, fordelt over elleve dager på noen av byens beste kinolerreter. I år har festivalgudene flyttet festlighetene fra oktober til november, mer spesifikt 9. – 19. november, som gir deg som filmelsker plenty tid til å utforske alt det Film Fra Sør 2017 har å by på.

Film Fra Sør er en festival som feirer film fra Asia, Sør-Amerika og Afrika. Det er en festival som graver dypere etter kvaliteten vi vet filmverden har å by på, som vet at det ikke bare er Hollywood som kan lage filmer i verdensklasse. I tillegg til alle filmene, arrangeres også regissør-møter, temakvelder med mat, barnekino og foredrag/debatter med sentrale og spennende stemmer innenfor filmbransjen.

Likevel, 82 filmer over 11 dager er ingen barnemat, og det kan være fort gjort å bli overveldet av utvalget. Hvis du ikke vet helt hvor du skal begynne for å finne filmene du vil se: frykt ikke!

Denne festivalguiden er her for å hjelpe deg gjennom havet av kvalitet som er årets Film Fra Sør-program.

Sett opp ditt eget program
Programmet finnes i sin helhet online eller i Film Fra Sør-magasinet som du kan finne rundt i byen (og som er helt gratis!). Online kan du sortere filmer etter dato, sjanger eller etter designerte arrangementer som viser filmene. De fleste filmene på festivalen vises mer enn én gang, så ikke fortvil om du har mye å gjøre i festivalperioden!

Du kan enkelt planlegge festivalopplevelsen din ved å legge til filmer i ditt program på våre hjemmesider. Bare trykk på stjernen ved siden av visningen du vil se, så legges det til i ditt program. (Denne handlingen hverken bestiller eller reserverer billett til forestillingen. For å gjøre det trykker du på ”kjøp”-knappen.) Du kan også til enhver tid trykke på navnet ditt i menyen for å se programmet ditt. Trykk ”del programmet ditt” for å vise omverdenen hvilke filmer du vil se. Hvem vet. Kanskje du inspirerer noen til å se ville se de samme filmene som deg?

Billettinformasjon
Festivalpass og klippekort kan kjøpes på Vika, Saga, Klingenberg og Cinemateket fra 19. oktober. Ved kjøp av festivalpass til studentpris må gyldig studentbevis forevises. Studentpass kan derfor ikke kjøpes på nett. Enkeltbilletter til visninger kan kjøpes på kinoen der visningen finner sted, samt på nett. Billettlenker til nettkjøp er aktive fra 27. oktober.

Festivalpasset er personlig, og skal ikke brukes av noen andre (ikke engang din identiske tvilling eller klone). Dette forhindrer også at noen bruker passet ditt uten at du ønsker det. Passet gjelder alle filmer! Det er ikke mulig å ta ut to billetter til samme forestilling med festivalpasset. Pass på at kortet har leselig signatur. 

Klippekortet inneholder fem klipp og kan brukes på valgfrie filmer under festivalen. NB! Billetter må løses ut i billettluka på kinoen der visningen finner sted i forkant av forestillingen, og kan ikke reserveres på nett. Kortet er personlig og må ha lesbar signatur.

Husk å sikre deg billett i god tid! Du må fortsatt ta ut billetter selv om du har festivalpass. Noen filmer er mer populære enn andre, det er det ingenting å gjøre med. Alle forestillingene har unummererte seter, så det er lurt å være føre var, spesielt hvis dere er en vennegjeng som skal se film.

NB: Filmene begynner presis!

For (enda) mer informasjon om billetter, klikk her!

Publikumsprisen
Delta i avstemningen til Publikumsprisen og slå to fluer i ett smekk: Det kan bli premie både til deg og til favorittfilmen din! Syv av årets filmer konkurrerer om den gjeve Publikumsprisen. Dette er filmer som senere kommer på kino, og vinnerfilmen får en lanseringspakke til en verdi av 40.000 kroner for å hjelpe filmen med å nå sitt (velfortjente!) publikum. Du kan stemme på våre nettsider. Filmene som er aktuelle for Publikumsprisen er markert med logo. Husk å stemme før fredag 17. November kl. 21.00

I år står det mellom Mannen mot StrømmenEn Fantastisk Kvinne, Ut av Intet, Neruda, The Third Murder og The Wound.

Rabatter på mat og drikke
Mat + film = sant. Det har vi skjønt, og derfor får alle de som har festivalpass eller klippekort til årets festival rabatt på flere spisesteder i nærheten av festivalkinoene!

Med klippekort eller festivalpass får du:

- 20% rabatt på mat, kaffe og alkoholfri drikke hos Lett Klingenberg
- Xích Lô: 15% rabatt på take-away og alkoholfri drikke på Vika-restauranten, 15% rabatt på mat og alkoholfri drikke på Eger-restauranten.
- 15% rabatt på mat og alkoholfri drikke på Sushi Asia på Fridtjof Nansens Plass.
- 20% rabatt på mat, kaffe og alkoholfri drikke på Norð Klingenberg
- 20% rabatt på mat, kaffe og alkoholfri drikke på Filmkaféen på Filmens Hus
- 20% rabatt på mat, kaffe og alkoholfri drikke på Rent Mel i Prinsens Gate
- 20% rabatt på kaffe og sandwicher på Mesh i Tordenskiolds gate

Noen av årets høydepunkter
Det er klart det er vanskelig å velge noen få høydepunkter ut ifra 82 kvalitetsfilmer som alle har noe unikt ved seg, men vi prøver likevel:

Åpningsfilmen 2017
Årets åpningsfilm er en gjev posisjon å holde. Tidligere år har storheter som Taxi Teheran og Kammerpiken hatt æren av å åpne festlighetene, og i år falt valget på En Fantastisk Kvinne, Sebastián Lelios historie om en standhaftig trans-kvinne som møter mishandling, både fysisk og verbal, men som likevel står opp for seg selv mot sin avdøde kjærestes grådige familie.

PS: Ikke glem åpningsfesten på MESH etter visningen av En Fantastisk Kvinne torsdag 9. November. Arrangementet er gratis, men ta vare på kinobilletten din; den fungerer som inngangsbillett til festen.

Barna er ikke glemt i år heller! Årets program for de små, som består av seksjonen Barnas Sørfilm byr på stor variasjon, fra Born In China, en flott naturdokumentar om alle de rare dyra som bor i Kina, til Asias mest berømte animasjonsstudio sin nydelige variant av klassikeren Ronja Røverdatter.

DOK: SØR
Dokumentarfilmentusiaster kan sjekke ut DOK: SØR, som er en egen seksjon for årets dokumentarfilmer. I år viser vi imponerende filmer fra blant annet en av fjorårets regissørgjester, Mohammed Naqvi (Insha’Allah Democracy), samt filmer om alt fra humanitære katastrofer til psykotiske kannibaler til et ganske absurd gamlehjem i Istanbul.

Thrills & Chills
Er actionfilmer og thrillere litt mer i din gate? Ta en titt på Thrills & Chills! Her viser vi actionfylte filmer som overgår det meste av det Hollywood har å by på. Intense dystopiske skildringer? Brutale portretter av ondskap? Vampyrer? Vi har alt!

Avslutningsfilmen 2017
Årets avslutningsfilm er den stilrene og velkomponerte spionthrilleren The Age of Shadows av Kim Jee-woon, som er en av Sør-Koreas aller fremste regissører. I The Age of Shadows møter vi et Korea under japansk okkupasjon på 1920-tallet hvor politisjef Lee-jung Chool jobber for japanerne mot en koreansk motstandsbevegelse. Men etter hvert jo dypere han går i arbeidet, jo mindre sikker blir han på at han står på riktig side av kampen.

Også avslutningsfilmen markeres med en heidundrende fest (gratis den også, gitt!), denne gangen på Vika Kino. Bli med på å avslutte Norges definitive filmfestival på riktig måte.

Spørsmål?
Det skulle vel dekke det meste. Er det fortsatt noe du lurer på? Kontakt oss på e-post mail@filmfrasor.no, telefon (+47) 92 32 96 56 eller på Facebook og Twitter.

Under festivaldagene kan også spørre våre mange frivillige, som er lett å få øye på i sine flotte, røde gensere, og som kun eksisterer for å hjelpe deg. Faktisk er det frivillige som skriver dette akkurat nå. Vi elsker å hjelpe!

Vi ønsker alle sørfilmentusiaster en fantastisk festivalopplevelse!